Kilde: Sonntag Pictures

Cph:Dox

3 hjerter: Bertelsen og Brüggers nye dokumentar ville have været bedre som podcast

Mikael Bertelsen og Mads Brügger har igen rettet blikket mod en EU-skandale, men film er der ikke meget af.

Cph:Dox
FOR ABONNENTER

Otte år efter forsøget på at løse ’Quatraro-Mysteriet’ vender makkerparret Mads Brügger og Mikael Bertelsen atter blikket mod en potentielt dødbringende skandale i EU-bureaukratiet.

Denne gang drejer det sig om den maltesiske sundhedskommisær John Dalli, der i 2010 på baggrund af en lækket rapport blev fyret for at have været fedtet ind i noget snavs med den magtfulde tobakslobby i almindelighed og den svensk snustobaksgigant Swedish Match i særdeleshed.

At Dalli blev fyret, var vel godt? Medmindre Dalli var besværlig og blev offer for et komplot, hvor man havde brug for en syndebuk til at aflede opmærksomheden fra den ægte korruption? Hvor tobaksindustrien alligevel fik sin vilje takket være gigantiske ’afladsbetalinger’ til kommissionen OLAF, som er en forkortelse for EU’s svar på Internal Affairs ledet af en krøltop ved navn Giovanni Kessler. Dalli skulle »tages ud af ligningen«.

En saftig og mystisk sag, hvor de to gæve danske journalister konstant befinder sig på gyngende grund og ikke lægger skjul på det. Kan de stole på den maltesiske hyggeonkel og den mystiske kilde Dimitri? Leverer Dalli sprængstof eller skipperskrøne?

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Kend din kommune

    Hvor mange penge bruger din kommune på ældreområdet, til daginstitutioner eller på dit bibliotek?

    Vi har samlet en lang række nøgletal, der fortæller om hvordan pengene i din kommune bliver brugt.

Annonce