Annonce
Annonce
Film & tv For abonnenter

Rørende og rå debut er en af årets stærkeste film

Paddy Considines 'Tyrannosaur' sidder som en knytnæve i solar plexus.

Ordet trøstesløs er vel det mest præcise, når man skal beskrive Josephs (Peter Mullan) liv og sindstilstand.

Han lever alene, ensom og alkoholiseret efter sin hustrus død, hans bedste ven er døende af kræft, og i filmens første scene sparker han sin hund ihjel.

Han er indespærret i sit eget raseri, og han er helt, helt alene. Heller ikke i det himmelske håber han på sympati. Som han siger: »Min far var et røvhul, men han vidste, han var det. Gud tror stadig, han er Gud«.

Helt til hundene
Men gudstro er nu alligevel det, der ved et tilfælde redder Joseph, da han efter et slagsmål søger tilflugt i en kristen genbrugsbutik, hvor Hannah (Olivia Colman) arbejder.

Med sin stædige tro på det bedste i mennesker får hun prikket hul gennem hans hårde panser, men i modsætning til, hvad Joseph umiddelbart tror, står det hurtigt klart, at hun er mindst lige så ensom og stakkels som han, selv om hun på overfladen har både rigdom, ro og lykke.

'Tyrannosaur' er instrueret af den britiske skuespiller Paddy Considine (kendt fra bl.a. 'Cinderella Man' og 'Submarine'), og filmen, der er hans første spillefilm, er en videreudvikling af kortfilmen 'Dog Altogether' fra 2007.

LÆS OGSÅKølig DDR-film skildrer overvågningssamfundets tavshed

Der er to centrale hunde i filmen, den ene er Josephs, den anden tilhører genboen, en brutal mand, der har sin muskelhund bundet fast til bæltet og behandler sin kæreste og dennes søn som værre end skidt.

Joseph vil gerne se sig selv som drengens beskytter, men er han overhovedet i stand til at beskytte nogen, når han selv er helt til hundene?

Abonnér og få fuld adgang til artiklen, samt alt på politiken.dk for 66 kr. per måned.

Allerede abonnent? Log ind

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce