Annonce
Annonce
Film & tv For abonnenter

Kritik Adam Sandler-film er skingrende skør på den sjove måde

Denne film må være med i opløbet blandt film med det mest gakkede plot. Men den har faktisk en seriøs pointe begravet i de sjofle vittigheder.

1

Den israelske hærs superhelt nakker palæstinensiske ’terrorister’ på samlebånd, når han da ikke lige med sit overdådige arsenal nedlægger blondiner på stranden ud for Tel Aviv.

En dræber, som klapser fjenden og spiser sin hummus som en god jødisk dreng, men også er godt og grundigt træt af den evindelige krig og meget hellere vil være damefrisør i New York, hvor husene har flere etager end en disco-frisure.

Man skal have forbindelserne i orden for at sælge dén historie!

Kostelig Sandler
Det har Adam Sandler, der foruden glansrollen i P.T. Anderssons ’Punch-Drunk Love’ har spillet hovedrollen i en lang række komedier vaklende mellem det totalt åndsforsnottede og det glimtvis inspirerede. ’You Don’t Mess With The Zohan’ er begge dele, men hører til langt det sjoveste, Sandler har stukket sit snøvlende snudeskaft i.

Sandler er kostelig som jødisk action-frisør håbløst forgabt i afklippede denimshorts og ærmeløse T-shirts. Så han fingerer sin død i et opgør med sin palæstinensiske ærkefjende Fantomet (John Turturro) og går under jorden – eller rettere under vandet – og dukker op i New York. Hvor den legendariske Zohan under dæknavnet Scrappy Coco forsøger at leve et fredeligt liv som klipper af hår og tilfredsstiller af overmodne kvinder. I en palæstinensisk frisørsalon.

Kunne trænge til omskæring
’Zohan’ disker op med en endeløs strøm af vanvittige gags, lumre frækkerter, action-parodier og seriøst sjove vittigheder om forholdet mellem israelere og palæstinensere/jøder og arabere. Således har Hizbollah en automatisk telefonsvarer, hvor man skal trykke 4, hvis man vil have materiale til at fremstille bomber med. Desværre må man p.t. melde alt udsolgt pga. øget efterspørgsel.

Abonnér og få fuld adgang til artiklen, samt alt på politiken.dk for 66 kr. per måned.

Allerede abonnent? Log ind

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce