Annonce
Annonce
Annonce
Film & tv

Kritik Adam Sandler-film er skingrende skør på den sjove måde

Denne film må være med i opløbet blandt film med det mest gakkede plot. Men den har faktisk en seriøs pointe begravet i de sjofle vittigheder.

1
Gem til liste

Læs også

Den israelske hærs superhelt nakker palæstinensiske ’terrorister’ på samlebånd, når han da ikke lige med sit overdådige arsenal nedlægger blondiner på stranden ud for Tel Aviv.

En dræber, som klapser fjenden og spiser sin hummus som en god jødisk dreng, men også er godt og grundigt træt af den evindelige krig og meget hellere vil være damefrisør i New York, hvor husene har flere etager end en disco-frisure.

Man skal have forbindelserne i orden for at sælge dén historie!

Kostelig Sandler
Det har Adam Sandler, der foruden glansrollen i P.T. Anderssons ’Punch-Drunk Love’ har spillet hovedrollen i en lang række komedier vaklende mellem det totalt åndsforsnottede og det glimtvis inspirerede. ’You Don’t Mess With The Zohan’ er begge dele, men hører til langt det sjoveste, Sandler har stukket sit snøvlende snudeskaft i.

Sandler er kostelig som jødisk action-frisør håbløst forgabt i afklippede denimshorts og ærmeløse T-shirts. Så han fingerer sin død i et opgør med sin palæstinensiske ærkefjende Fantomet (John Turturro) og går under jorden – eller rettere under vandet – og dukker op i New York. Hvor den legendariske Zohan under dæknavnet Scrappy Coco forsøger at leve et fredeligt liv som klipper af hår og tilfredsstiller af overmodne kvinder. I en palæstinensisk frisørsalon.

Kunne trænge til omskæring
’Zohan’ disker op med en endeløs strøm af vanvittige gags, lumre frækkerter, action-parodier og seriøst sjove vittigheder om forholdet mellem israelere og palæstinensere/jøder og arabere. Således har Hizbollah en automatisk telefonsvarer, hvor man skal trykke 4, hvis man vil have materiale til at fremstille bomber med. Desværre må man p.t. melde alt udsolgt pga. øget efterspørgsel.

Faktisk lykkes det i overrumplende høj grad Sandler & co. at udstille det udsigtsløse i Mellemøstens blodige konflikt. Der er selvfølgelig andre alternativer til krig end et godt hår, men frisørstolen er dog et sted at starte sameksistensen.

Desværre har instruktøren Dennis Dugan for løst håndled på den forkerte måde. ’Zohan’ bliver derfor lidt for lang, slap og sjofel og kunne trænge til at blive omskåret med fast hånd. Lidt ærgerligt, for det meste af tiden er ’Zohan’ skingrende skør på den konstruktive måde.

PolitikenPlus
 • Bullhead Oscarnomineret filmperle!

  Pluspris 80 kr. Alm. pris 100 kr. Køb
 • 1864 DR's meget omtalte serie er allerede ude på DVD.

  Pluspris 260 kr. Alm. pris 300 kr. Køb
 • Minisekterne En sort myre, der midt i resterne af en picnic, finder en stor kasse fyldt med sukkerknalder.

  Pluspris 140 kr. Alm. pris 180 kr. Køb
 • Luck - sæson 1<br>Juletilbud KUN 2. dec. LUCK giver et provokerende indblik i hestevæddeløbs- og spilleverdenen på en væddeløbsbane i Californien.

  Pluspris 200 kr. Alm. pris 250 kr. Køb
 • Når Vinden Rejser Sig Seneste mesterværk fra Miyazakis hånd, som efter eget udsagn bliver hans sidste film.

  Pluspris 140 kr. Alm. pris 180 kr. Køb