misforstået. Som landsbyens børnetyran er Orla filmens scoop. På én gang en ulidelig lemmedasker og en stakkels ensom outsider.
Foto: SF Film

misforstået. Som landsbyens børnetyran er Orla filmens scoop. På én gang en ulidelig lemmedasker og en stakkels ensom outsider.

Filmanmeldelser

Orla Frøsnappers grimme tænder er et scoop i 3D-film

Digital animation matcher Ole Lund Kirkegaards groteske og naivistiske univers.

Filmanmeldelser
FOR ABONNENTER

»Det er træls at være så bette som os«.

Denne – især for børn – eksistentielle iagttagelse udgør en slags omkvæd i fortællingen om Orla Frøsnapper, en perle i et af Danmarks bedst kendte forfatterskaber gennem nogle børnegenerationer.

Ole Lund Kirkegaard – der døde i 1979 og ellers ville have rundet de 70 sidste år – er kanoniseret som dansk kulturarv, også på film.

Rumle Hammerich, Brita Wielopolska og Jørn Faurschou har instrueret hver sin, men det er Søren Kragh-Jacobsens 1981-filmatisering af ’Gummi Tarzan’, der kom med i det kulturministerielle kanonudvalgs børnekulturkanon.

Debutbogen ’Lille Virgil’ fra 1967 og ’Orla Frøsnapper’ fra 1969 lagde i 1980 tilsammen titel til den første live action-filmatisering af Lund Kirkegaard. Den instruerede Gert Fredholm, der nu 30 år senere står for den afgørende – og strålende – stemmeinstruktion.

Gode tilføjelser
Og med dagens premiere på ’Orla Frøsnapper’ som digital 3D-animation lykkes det endelig helt: at genskabe det særegne miks af naivistisk fabuleren, grotesk figurtegning og børnevenlig situationskomik, som gjorde bøgerne enestående.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce