'Nick Cave: 20.000 dage på jorden' er en musikfilm med bl.a. Arthur Cave og Susie Bick, instrueret af Iain Forsyth og Jane Pollard 2013 var et godt år for Nick Cave. ’Push the Sky Away’ blev vidt og bredt kåret som årets album, og koncerterne blev rost til skyerne. ’20.000 dage på jorden’ zoomer ind på den australske kunstners dag nummer 20.000. Grænserne mellem dokumentarisme og fiktion flyder sammen i en frapperende dissekering af Caves kunstneriske proces – fra skrivemaskine til scenekant Kilde: Camera Film

Filmanmeldelser

Nick Cave-film er oplivende underholdende og original

'Nick Cave. 20.000 dage på jorden' er et ægte portræt, også af at være menneske.

Filmanmeldelser
FOR ABONNENTER

Mens hustruen, Susie Cave, slumrer videre under sin dyne ved siden af ham, rækker rockikonet Nick Cave en hånd over til sengebordet og får vækkeuret til at holde op med at kime.

Klokken er 7 en morgen i den sydengelske kystby Brighton, hvor vejret gerne er elendigt og altid omskifteligt, og Nick Cave har været i live i omkring 20.000 døgn.

Da han for nogle år siden flyttede til Brighton med sin hustru og deres tvillingedrenge, gik al den gråregn ham så meget på, at han begyndte at skrive om det. Hver dag. I logbøger.

For når han skulle bruge vejret som stof at skrive om, var det mest inspirerende med noget dramatisk møgvejr, og på den måde kom han til at holde af, at himlen i Brighton som regel er truende urolig og mørk.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce