skidt. Rengøringsfolkenes nænsomme, respektfulde og tålmodige kamp mod skidt, utøj og de ubrugelige ting, afbildes i dokumentaren.
Foto: Cinemateket

skidt. Rengøringsfolkenes nænsomme, respektfulde og tålmodige kamp mod skidt, utøj og de ubrugelige ting, afbildes i dokumentaren.

Dokumentar om tilgroet lejlighed viser to brødres kamp for forandring

Da filmholdet ankommer, tvinges Avraham og Shraga til åbne deres rum for rengøringsfolk iført beskyttelsesdragter.

Filmanmeldelser
FOR ABONNENTER

En sæk med halve par fuldkommen udtrådte sko. Den afdøde mors kjoler. Dåsetomater, pasta, chokolade, mælk og andre fødevarer med for længst overskredet holdbarhed. Madrasser fulde af kakerlakker.

Og enorme mængder af gamle aviser spredt ud over hele lejligheden, hvor de ældre jødiske tvillingebrødre Avraham og Shraga ikke har fået ryddet ud og op, siden deres forældre døde for år tilbage.

Så umiddelbart sørgelig er situationen i Brooklyn, da instruktørerne bag dokumentarfilmen ’Thy Father’s Chair’ rykker ind med deres observerende kamera. Samtidig med at filmholdet ankommer, er Avraham og Shraga tvunget til åbne deres rum for et hold rengøringsfolk iført beskyttelsesdragter, masker og handsker. Tre mænd fra firmaet Home Clean Home er hyret til at gøre lejligheden ren og beboelig igen. Ellers vil brødrenes fortvivlede og udmattede lejer på 1. salen ikke længere betale husleje.

Sideløbende med at kameraet i roligt tempo registrerer de groteske bjerge af affald og minder, afbildes også afmagten og sørgmodigheden i brødrenes liv og rengøringsfolkenes nænsomme, respektfulde og tålmodige kamp mod skidt, utøj og alle de ubrugelige ting, de to brødre så nødig skiller sig af med.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce