dokumentar. Producer John Denn (tv.), intruktør Evgeny Afineevsky og producer John Battsek (th.) til Venice Film Festival.
Foto: Andrew Medichini/AP

dokumentar. Producer John Denn (tv.), intruktør Evgeny Afineevsky og producer John Battsek (th.) til Venice Film Festival.

Barsk reportagefilm er et væsentligt dokument om de dage, der ændrede Ukraine

'Winter on fire' er de unge oprøreres film om, hvordan myndighedernes vold optrappede til borgerkrig.

Filmanmeldelser
FOR ABONNENTER

Mens politifolk pakket beskyttede ind i hjelme og uniformer slår ned på ubevæbnede demonstranter med tåregas, granater, knipler og til sidst også skydevåben, sørger nogle af de demonstrerende for at have mobilkameraerne tændt.

Vi er i Kijev i Ukraine i vinteren 2013-14, hvor indledningsvis fredelige demonstrationer på Majdanpladsen ender i et blodigt opgør med politi og sikkerhedsstyrker.

Faktisk er vi som publikum til Evgeny Afineevskys for nylig Oscar-nominerede dokumentarfilm ’Winter on Fire’ hele tiden til stede i en kronologisk gennemgang af oprøret takket være alle de amatøroptagelser fra begivenhederne, instruktøren har indsamlet og redigeret.

’Winter on Fire’ er ikke en objektivt undersøgende dokumentar, der inddrager alle sider af de demonstrerendes oprør mod Ukraines daværende præsident, Janukovitj, og Ukraines tætte relation til Rusland.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce