Kilde: CAMERA FILM

Filmanmeldelser

Fem hjerter: Kollektiv tragedie forklædt som fest for vennerne er skarpt instrueret og får ensemblet til at stråle

’The Party’ er sort-hvid nutidstragedie forklædt som intelligent sædekomedie om politik og privatliv, i dramatisk spændetrøje og stjernespillet topform.

Filmanmeldelser
FOR ABONNENTER

Hvis nu Woody Allen og Edward Albee besluttede sig for at skrive henholdsvis optakt og afslutning i en sort-hvid sædekomedie med tragiske undertoner, med fuldkommen nutidig dialog og tematik og en lydside, der rækker fra moderne jazz til Didos arie fra Henry Purcells opera krydret med et enkelt pistolskud ... ja, så ville resultatet blive noget i retning af den 68-årige britiske forfatter og instruktør, performancekunstner og filmeksperimentator m.m. Sally Potters ottende spillefilm her: stjernebesat, stimulerende, stringent og stærkt underholdende!

Kristin Scott Thomas er den brillant selvkontrollerede og stadig brændende idealistiske politiker Janet, som inviterer de nærmeste venner til party, da hun fortjent bliver udpeget til ’sundhedsminister’ i sit britiske oppositionspartis skyggeregering.

Hun har således travlt i køkkenet, men hvem er den kælne stemme, hun hele tiden smilende må afvise i mobiltelefonen? I stuen sidder hendes mand og helhjertede (?) støtte, Bill, med et glas rødvin og sin yndlingsjazz på pladespilleren – Timothy Spall i fuldkommen katatonisk (s)tilstand.

Gæsterne ankommer: Janets amerikanske veninde April (Patricia Clarkson), kyniker af livserfaring, men med hjertet på rette sted og altid med en ætsende bemærkning tilovers for sin mand, den hjertensgode tyske meditationsterapeut og lommefilosofiske klichésmed Gottfried (Bruno Ganz). Endvidere et lesbisk par, den solide professor Martha (Cherry Jones) og hendes betydeligt yngre og – til Marthas skræk – trillinggravide partner Jinny (Emily Mortimer). Plus endelig Tom, en ung, angiveligt succesrig, men nu nervøst svedende, pistolbevæbnet og rastløst sniffende finansmand – eller som syrlige April kalder ham: »banker-wanker« (Cillian Murphy). Han er kæreste med Janets assistent og rådgiver Marianne, som ventes senere.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce