dokumentar. Producer John Denn (tv.), intruktør Evgeny Afineevsky og producer John Battsek (th.) til Venice Film Festival.
Foto: Andrew Medichini/AP

dokumentar. Producer John Denn (tv.), intruktør Evgeny Afineevsky og producer John Battsek (th.) til Venice Film Festival.

Filmanmeldelser

Barsk reportagefilm er et væsentligt dokument om de dage, der ændrede Ukraine

'Winter on fire' er de unge oprøreres film om, hvordan myndighedernes vold optrappede til borgerkrig.

Filmanmeldelser
FOR ABONNENTER

Mens politifolk pakket beskyttede ind i hjelme og uniformer slår ned på ubevæbnede demonstranter med tåregas, granater, knipler og til sidst også skydevåben, sørger nogle af de demonstrerende for at have mobilkameraerne tændt.

Vi er i Kijev i Ukraine i vinteren 2013-14, hvor indledningsvis fredelige demonstrationer på Majdanpladsen ender i et blodigt opgør med politi og sikkerhedsstyrker.

Faktisk er vi som publikum til Evgeny Afineevskys for nylig Oscar-nominerede dokumentarfilm ’Winter on Fire’ hele tiden til stede i en kronologisk gennemgang af oprøret takket være alle de amatøroptagelser fra begivenhederne, instruktøren har indsamlet og redigeret.

’Winter on Fire’ er ikke en objektivt undersøgende dokumentar, der inddrager alle sider af de demonstrerendes oprør mod Ukraines daværende præsident, Janukovitj, og Ukraines tætte relation til Rusland.

Hov...

Vi har gjort det nemt for dig at blive abonnent. Få en måned med fuld adgang til Politiken for kun 1 kr.

PRØV NU

For abonnenter

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

Forsiden

    Kom med på besøg i Trump Tower

    USA.

    Trump Tower i New York er blevet en turistattraktion.  Politiken tilbragte en formiddag i tårnet og mødte bl.a. Robert Burck, der kalder sig The Naked Cowboy og er stor fan af Donald Trump.

    Læs hele historien fra Trump Tower her.

Annonce