Op. Den 17-årige Michael Jackson i familiens hjem i Californien. »Han var altid vildt velforberedt«, siger produceren Quincy Jones om Jacksons evne til at knokle som få.
Foto: IM Global/Todd Gray

Op. Den 17-årige Michael Jackson i familiens hjem i Californien. »Han var altid vildt velforberedt«, siger produceren Quincy Jones om Jacksons evne til at knokle som få.

Filmanmeldelser

Spike Lee-dokumentar om Michael Jacksons unge år er ambitiøs og velresearchet

Michael Jacksons tidlige arbejde med musikken er i fokus i Spike Lees nye dokumentar.

Filmanmeldelser
FOR ABONNENTER

En af de vigtigste ting for at kunne blive succesrig er at lytte. Lytte og se godt efter og være et godt menneske at arbejde sammen med, være nem at arbejde sammen med«, siger den usikkert smilende 17-årige Michael Jackson i juni 1976, hvor han bliver interviewet i Jackson-familiens hjem i Californien.

Klippet fra 1976 med den glade, ydmyge og musikambitiøse teenager, der har solen lysende ned i sin enorme afro, er sigende for instruktøren Spike Lees nye dokumentar med originaltitlen ’Michael Jackson’s Journey from Motown to Off the Wall’.

I det velresearchede værk, som havde premiere på Sundance Film Festival i januar, fokuserer Spike Lee entydigt på Michael Jacksons coming of age som kunstner. Hvilket faktisk både er befriende, på sin plads og en sjældenhed, når det gælder fortællinger om Michael Jackson, der døde blot 50 år gammel i 2009.

I ’Michael Jackson – de unge år’ er der ikke et ord om skandalerne, der skabte overskrifter om ham i sidste del af hans liv. Dokumentaren handler om den unge mand vej frem mod tiden, hvor han fik tilnavnet ’Kongen af pop’.

Hrmppfff...

Du skal være abonnent for at læse denne artikel. Få en måned med fuld adgang til Politiken for kun 1 kr.

PRØV NU

For abonnenter

Annonce

Mest læste

Annonce

Forsiden

  Fængslet for drabsforsøg

  Laura Labarca

  Nyhedsredaktør

  Nyhed på vej:

  Retten i Glostrup fængsler en 26-årig mand i foreløbig fire uger for at have forsøgt at dræbe en politimand i Albertslund. Betjenten er fortsat i livsfare. Vi har nyt fra grundlovsforhøret inden længe.

  Onsdag 7. december

  Jakob Nielsen

  Redaktionschef

  Velkommen til det nye Politiken.

  Som du måske har bemærket, har Nobels Fredscenter givet Politikens fotograf Mads Nissen mulighed for at følge årets prismodtager, Colombias præsident Santos, på allernærmeste hold. Se mere her.

  Vi glæder os også til at vise dig flere gode historier fra Football Leaks-lækagen.

  God fornøjelse!