IDYL. Det ser så perfekt ud, men under overfladen lurer stygge konflikter og grimme fortrængninger.
Foto: Anne Mie Dreves/TV 2

IDYL. Det ser så perfekt ud, men under overfladen lurer stygge konflikter og grimme fortrængninger.

Tv-anmeldelser

Adventssatiren 'Mens vi presser citronen' rammer sine ofre lige på kornet

Man sidder tilbage med en fornemmelse af, at forfatteren Lisbeth Wulff virkelig har et horn i siden på den kreative klasse.

Tv-anmeldelser
FOR ABONNENTER

Deres unger kommer så fint ud af det sammen. Og de drikker hverken øl eller vin til maden, fordi det er onsdag. I stedet nyder de et glas dejlig kold birkesaft, og til dessert får ungerne noget gedemælksis med crunchy havregryn »granola-agtig uden sukker, hvordan lyder det?«. Så vi er i en sammenhæng, hvor sætninger som »mere papaya?«, eller »spiser du egentlig banan, eller er det det, du er overfølsom over for?« føles fuldstændig naturlige.

Det er et problem, at Sigrid går udenfor og ryger. Dels fordi rygning er farligt, usundt og giver grim hud og rynker. Dels fordi hun insisterer på at tage et gammelt askebæger af kongeligt musselmalet porcelæn med ud sammen med sine smøger.

Det værste er imidlertid, at Sigrids mand, Peter, har forladt hende til fordel for en 26-årig svensk model, der også er jazzsangerinde og ph.d.-studerende. For det er en trussel mod den madklub, de tre par har lavet og mødes i en gang om måneden, hvor den så ikke får for lidt med hensyn til selvudstilling og opvisning i politisk korrekthed.

Men for ligesom at være der ekstra meget for Sigrid beslutter de øvrige, at de skal holde jul sammen. »Vi skal holde Wham-jul«, som Lisbeth Wulffs karakter, Lise, glædestrålende siger. Til sin mand Kims store fortrydelse. Han er nemlig organist og ville gerne have, at familien for bare en enkelt aftens skyld interesserede sig lidt for ham.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce