Annonce
Annonce
Kultur

Søndag er børnenes dag under festugen

Kåde børn kaster sig ud i vandpjask, festugeburgere og robotleg.

Find vej

Next, Ridehuset 28. august kl. 11-17, 29.-30. august kl. 10-17, entre 50 for voksne. Gratis for børn.

Festugegrillerier, gården i FO-byen, Vester Alle 8, dagligt kl. 12 til 3. september

Miracoco, Cirkus Krone, Hop med os m.m.m. i Byparken dagligt kl. 10-18.

Søndag er familiernes store dag i festugen.

Her er der ingen fare for at blive trampet ned i gågaderne, og i de grønne områder er der dækket op med en buffet af børnelokkende oplevelser.

I Byparken er der gratis koncerter med unge bands fra en masse små teltscener. Og mens en trompetist trutter på scenen, spæner små unger rundt og sprøjter med vand fra parkens fontæner.

En stor installation bygget af ølkasser og rullegræs står forladt hen. Efter kraftige byger er det et sumpet område. Men klassiske børnefavoritter som hoppeborge og et lille damptog, er der rift om at komme til at prøve.

Mest dominerende i området er et stort oppustet, sølvfarvet slot.

Anne Martha Refshammer, der har sin syv-årige datter med, står i den lange kø foran Miracoco-teltet. Det gjorde de også sidste år, hvor den kulørte labyrint - godt nok i en lidt anden udformning - også var en del af festugeprogrammet.

"Det gør ikke noget, at det er det samme, man kan opleve i år. Vi synes, det er skægt at se det igen. Det er godt, at der er ting for børn, som man kan gøre sammen som familie", mener Anne Martha Refshammer.

Hindbærbrus og festugeburger
Overfor Byparken er der en udendørs grillrestaurant, hvor man for en halvtredser blandt andet kan smage den officielle festugeburger.

Her tager børnefamilierne en pause, drikker hindbærbrus og spiser børnene af med øko-pølser. Før turen går videre.

For eksempel over i Ridehuset, hvor både bøn og nysgerrige voksne kan få en smag på fremtidens teknologier.

Næring til nye idéer
Udstillingen Next byder her på et væld af eksempler på opfindelser, der meget vel kan komme til at præge dagligdagen om fem-ti-femten år.

Det er aarhusianske Innovation Lab, der står bag udstillingen, som de har sammensat af opfindelse og nyskabelser fra hele verden.

»Vi vil gerne udbrede kendskabet til ny teknologi og give næring til nye idéer«, forklarer Thomas Wittenburg, der bærer titlen Chief Hacker.

Luftklaver
Fra Frankrig kommer den hvide kanin Karotz, som for eksempel kan afspille RSS-feeds, videoovervåge ens hjem eller læse dine facebookvenners opdateringer højt.

Fra USA kommer de simple robotter Barobo, som enhver kan lære at programmere. På udstillingen man man øve sig på en rød robot-bamse.

Og de besøgende børn lider ikke af teknologiforskrækkese. De kaster sig ud i de mange muligheder og danser foran Kincect-skærmen, spiller luftklaver på et 3D-klaver og forvrænger lydoptagelser af deres egne stemmer i en slags højtalerstol.

Imens fumler fædre med at prøve en skibrille med indbygget GPS, andre går rundt i et arkitektekttegnet virtuelt univers eller designer en stol efter ens egne mål og printer den ud i modelstørrelse.

Og på sin egen vis formår udstillingen også at favne festugetemaet 'Skønne fejl og andre lykketræf' ved at vise en række opfindelser, som kom til verden ved et tilfælde.

For eksempel var modellervoks egentlig et forsøg på at lave tapetrens.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce