Tegning: Anne-Marie Steen Petersen

Tegning: Anne-Marie Steen Petersen

FOMO

Sådan slår du op med en lortet Facebook-ven

Det kan få katastrofale følger at slette de nævenyttige og passivaggressive fra din venneliste. Så her er råd til at undgå ubehagelige konfrontationer og i stedet udfase irriterende folk forholdsvist smertefrit.

FOMO
FOR ABONNENTER

Vi er stadig i de sociale mediers barndom. Ingen ved rigtig, hvad man kan tillade sig, og hver dag byder på en ny frådende debattråd, hvor ’venner’ går i kødet på hinanden. Men hvor meget skal man finde sig i?

Vi kender alle de der typer, der kommer buldrende ind på din profil og kaster om sig med nazikort og offerkort, ondskabsfuldheder og tilsvininger. Dem som afsporer debatten og ikke lytter. Lidt som bordherren fra helvede, ham/hende den bedrevidende, der taler PÅ dig i timevis, fornærmer din mor, sviner din kæreste til, anklager din arbejdsplads for landsforræderi og tørrer røv i gardinerne.

Det er uholdbart i længden. Så her kommer en guide til, hvornår og hvordan det er o.k. at slette en facebook-ven:

En person i dit netværk er meget aktiv på din profil. Det vælter ind med notifikationer. Der bliver råbt i VERSALER, så hen er sikker på, at du hører efter. Selv en uskyldig update om en sjov fest kan vendes til en rasende diskussion om ytringsfrihed eller venstrefløjens svigt af muslimske kvinder. Udviser du sympati med terrorofre i København, er du en hyklerisk, racistisk nar, der intet aner om situationen i Mellemøsten. INTET. Du føler en voksende klaustrofobi i dit onlineliv. Det klistrer.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce