TRILLE. »Jeg har et lille anker. Jeg har et lille timeglas. Jeg har en lille sol, der stråler«, synger Trille i 'Min lille sol'.

TRILLE. »Jeg har et lille anker. Jeg har et lille timeglas. Jeg har en lille sol, der stråler«, synger Trille i 'Min lille sol'.

FOMO

Hvorfor går barndommen så sindssygt hurtigt?

Klumme. Det er chokerende, at man kan sidde og amme den ene dag, og den næste købe penalhus til skolestart og træne kunsten at binde egne snørebånd.

FOMO
FOR ABONNENTER

Set i bakspejlet var det nok ubetinget mit livs bedste beslutning at få et barn. Jeg kan huske, at beslutningen var svær, og at jeg tog tilløb i flere år. At graviditeten var præget af denne her uvirkelighed, hvor vi gik og ventede på, at der flyttede en fremmed ind, som ville ændre alt.

Tiden er aldrig gået så stærkt, som siden den lille fremmede flyttede ind og skabte kaos og kærlighed og spredte 500 farveladefarvede-dippeduttedimser omkring sig.

Det er egentlig ret banalt: Om en måned stopper mit barn i børnehave. Det er en meget lille ting i det store billede. Alligevel bliver jeg helt overvældet af nostalgi og ømt hjerte ved tanken. Tænk at det lillebitte, fine menneske allerede nu skal forlade den institution, som han entrerede som forvokset baby, der knapt kunne gå. Engagerede pædagoger og varme hænder har formet ham i fire år, opdraget på ham, trøstet ham, udfordret ham, lært ham at spise ny mad og synge sange om tusmørke og lys. De har bagt boller til ham, læst historier, givet ham meditationsopgaver, lavet yoga, hjemmelavet modellervoks, biografdag med popcorn, dyrket karse, fejret jul, fastelavn, påske og sommerfest, når børnehavekalenderens hjul starter forfra år for år.

De danske børneinstitutioner er udskældte som aldrig før. Det ene blogindlæg efter det andet fortæller, at det nærmest er en slags tortur at sende sit barn i institution. Men hvor har jeg dog mødt mange engagerede, nærværende pædagoger, der dagligt kæmper for at få det bedste ud af de stramme normeringer, tidens sparekrav og ikke mindst krævende curlingforældre. Jeg vil gerne sige tak for kærlig omsorg og opbakning til mit barn.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce