Foto: Miriam Dalsgaard
Features

Leonora Christina Skov: Jeg har aldrig skrevet en lesbisk bog

Leonora Christina Skov oplevede, at hendes image som professionel skrapmoster stod i vejen for hendes bøger. Derfor droppede hun at deltage i den offentlige debat efter at have hamret løs på parcelhusejere, mødre og midaldrende mænd i årevis.

Features
FOR ABONNENTER

Der kommer et tidspunkt i enhver junkies liv, hvor hun må se sig selv i øjnene og afskaffe sit drug. For nogen er det cigaretter. Andre heroin. Nogle kæmper mod slikskålen. Endnu andre med hvidvinen.

For Leonora Christina Skov var det internet. De sociale medier, online-heppekoret, opmærksomheden, de tusindvis af likes, klik og delinger. Suset ved at slippe et kradsbørstigt debatindlæg løs og så ellers høste bifald og møgfald i dagene derefter.

»Det gav en form for kick. Mit figenblad og min undskyldning var, at jeg skulle være synlig i medierne, for ellers ville folk glemme mig. Så jeg brugte Facebook som megafon, og der var så mange journalister, der fulgte mig, at det meste endte uredigeret i aviserne. Men jeg brugte enormt meget energi på at følge med i, hvad folk skrev om mig, og forsvare mig«, fortæller hun.

Skovs forlag og omgangskreds forsøgte flere gange at fortælle hende, at rollen som feministisk debattør i medierne tilsat hendes rolle som hård boganmelder på Weekendavisen skyggede for bøgerne. Og efter at hendes seneste bog ’Førsteelskeren’ (2012) blev sablet ned, hvor man(d) i høj grad anmeldte Leonora Christina Skovs person frem for bogen, kom hun frem til erkendelsen af, at det måske var på tide at tie stille.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce