Features

Internetpolitiet kommer: Du sørger på en selvoptaget måde

De sociale medier bliver brugt som fælles terapirum, når voldsomheder som terrorangrebet i Paris sker. Pludselig er vi alle franske. Senere kommer kvalmen og eftertanken. Her en rapport fra ugen med terror og sorg på nettet.

Features
FOR ABONNENTER

Fredag den 13. november er på alle måder gennemsnitlig. ’Disney Sjov’, ’TV-avisen’, ’Vild med dans’. Et lille glas rødvin og hygge med vennerne på Facebook.

Men så forsvinder hyggen pludselig. En masse mennesker bliver dræbt i Paris, fordi de er mennesker. De sociale medier koger med hele og halve rygter og blodige nyheder, efterhånden som dødstallet bare stiger og stiger.

De traditionelle nyhedsmedier er sat ud af funktion. Papiravisen er for længst sendt til tryk, og på DR2 diskuterer man live, i hvad der føles som timer, hvorvidt der mon er tale om terror eller ej. Imens tordner de internationale netmedier af sted. Der er live streaming fra Paris på Youtube. På app’en Periscope sender beboere i Paris direkte fra deres vindueskarme.

Tweets og SMS’er kommer direkte fra gæsterne på spillestedet Bataclan, der gemmer sig eller spiller døde, og trygler politiet om at storme stedet for at redde dem.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce