Foto: ADRIAN JOACHIM
Klummer

Sådan klarer du rosésæsonen med bravour

Mange af os lever i et evigt pendul, der hedder: ’Er det for tidligt til alkohol?’ VERSUS ’Er det for sent til kaffe?’. Men nu kommer de lyse nætter, hvor alt er tilladt. Så sæt i gang og få din flaske på.

Klummer
FOR ABONNENTER

Du vågner og er tørstig. Her ville du måske normalt tage et glas vand eller en kop kaffe, men det er sommer nu. Forhåbentligt kan du mærke, at det er for tidligt til øl? Medmindre du kender til et super lækkert mikrobryggeri, der brygger morgenøl på hybenrose, lyng og havtorn.

Men start gerne dagen med et glas bobler til din morgenmad. Kald det chumch (brunch + champagne). Skal det være avanceret, kunne det være en Mimosa (noget mousserende og citrus-juice) eller en elegant Bellini med prosecco og fersken. Men så skal du næsten også lave Eggs Benedict til morgenmad, og det tager jo lidt tid...

Husk, at ferie er et state of mind. Du behøver altså ikke have egentlig ferie for at holde en slags ferie.

Solen har endnu ikke fået fat, og du kan derfor sagtens drikke noget varmt. Døgnets skyggetimer bruges bedst med alkohol, som hygger og varmer i kroppen. Det kunne være en ingefær-te med honning tilsat et skvæt god, mørk rom. I selskab med uldplaid og bog. Er du mere sydeuropæisk anlagt, kunne det være en pastis med vand – det er Provence-autentisk, effektivt og billigt – eller en caffé corretto efter italiensk forbillede, en lille espresso tilsat grappa eller lignende. Så er du i gang med dagen, og din fordøjelse får også et skub i retning af hurtig afgang.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce