Annonce
Annonce
Kunst

Arkæologer har fundet romersk udsmykning i Londons undergrund

Udsmykningen har for godt 2.000 år siden prydet en velhavende romers bolig.

Det hold arkæologer, der for nylig gravede i jorden i London på adressen 21 Lime Street, må føle sig blæst omkuld af historiens vingesus.

Oprindelig skulle der blot graves ud til nogle nye kontorfaciliteter, men 6 meter nede stødte udgraverne på en gammel og dekorativ sensation. Den viste sig at være den ældste udsmykning i fresko-teknik, som kendes fra det romerske imperiums besiddelser i England.

LÆS OGSÅSagnomspunden egyptisk dronnings gravkammer er måske fundet

Udsmykningen, som måler næsten 2 ½ meter i bredden og over 1 ½ meter i højden, har for godt 2.000 år siden pyntet op i en velhavende romers bolig og været placeret i det rum, hvor værten kunne modtage og underholde sine gæster.

Godt 100 år efter Kristi fødsel blev huset jævnet med jorden for at skaffe plads til den største romerske basilika nord for Alperne, og det er kun derfor, at den sjældne væg er blevet bevaret nogenlunde intakt til vore dage.

LÆS ARTIKELEn gammel kobberøkse i jorden har kostet tømrer 1,2 mio. kroner

På væggen ser man en dekoration bestående af fugle, frugt og vinranker samt hjorte, der nipper lidt til nogle træer.

Det krævede forsigtighed, da den skrøbelige udsmykning skulle flyttes fra fundstedet til de klassiske arkæologers laboratorium. Nu undersøges det, hvordan hele komplekset så ud i romersk tid.

Redaktionen anbefaler

Arkæologisk guldgrube trues af global opvarmning

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce