Annonce
Annonce
Kunst

Iggy Pop agerer croquismodel i New York

Folk i alderen 19 til 80 år tegner punkens mest senede krop til Brooklyn Museum.

Iggy Pops tynde, senede krop er ikke bare en krop, men et ikon. Arret.  Iggy Pop er berømt for sine meget kropslige optrædender, der mindst indbefatter, at han har bar mave. Foto: PR/EMI

Det er billedet på punk, på vildskab og vanvid. En krop, der er blevet skåret i stykker af glasskår under de første optrædender på Max's Kansas City-klubben i New York.

En krop, der har vasket flere stoffer gennem huden, end de fleste, og en krop, der siden 1970'erne har været kulturel fælleseje i hele verden.

Iggy Pops krop har en plads i kulturen - og den har også en plads i kunsten.

21 tegnere

Den 68-årige punker har nemlig stillet det hylster, der holder sammen på organerne, til låns for et kunstprojekt, hvor han agerer croquismodel.

Læs også

I midten af 1970’erne opstod der i New Yorks downtown et blomstrende alternativt kulturmiljø. Især i East Village, hvor primært yngre forfattere, musikere, filmfolk og andre kunstnere rykkede ind i forladte ejendomme.

Forfatteren og filmmanden Lars Movin (født 1959) har tidligere til Politiken i seks artikler portrætteret tidens personligheder og kontroverser. Læs artiklerne her:

'Jesus i pis' blev offer for Reagan-regeringen

Det amerikanske mareridt

Da graffitien rykkede ind i gallerierne

Da kunsten blev født i New Yorks natklubber

Da rebellerne ville have 'USA ud af New York'

»Jeg vil begraves på Lower East Side«

Brooklyn Museum og den engelske konceptkunstner Jeremy Deller står for projektet, der i praksis er forløbet sådan, at 21 forskellige personer i alderen 19 til 80 år har tegnet Iggy Pop til den samme tegnetime.

»Det giver fuldkommen mening for mig, at Iggy Pop er omdrejningspunktet for sådan en time«, siger Jeremy Deller i en skriftlig udtalelse om projektet.

»Hans krop er central for forståelsen af rockmusik og dens placering i amerikansk kultur. Hans krop har bevidnet meget og bør dokumenteres«.

Tegningerne bliver udstillet på Brooklyn Museum i efteråret.

Redaktionen anbefaler

Bowie og Iggy Pop er tilbage i Berlin i ny film

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce