En gipsvæg i Kolding gemte på et stjålet maleri

En nedriver gjorde noget af et fund, da han var ved at fjerne en væg i et faldefærdigt hus nær Kolding. 8 malerier stod gemt der. Det ene blev siden solgt på Lauritz.com. Det viste sig bare at stamme fra et tyveri. Auktionshuset kunne have undgået det, hvis det havde abonneret på en database over stjålet kunst.

FOR ABONNENTER

Her kommer en historie, der kan minde om en krimi. Men i modsætning til så mange kriminalromaner udfoldede denne sig i virkelighedens verden, nærmere bestemt Kolding i årene mellem 2000 og 2016.

Her blev der i et ramponeret hus et sted uden for byen bygget en væg af gips. Væggen i sig selv var der intet fordækt ved. Det var derimod det, gipspladerne skulle skjule.

Hulrummet skulle give husly til 8 værdifulde malerier, som i 2000 var blevet stjålet fra en ældre kvindes hjem ikke langt derfra. Især ét af malerierne var værdifuldt, et interiørbillede af en læsende kvinde med ansigtet bortvendt fra beskueren.

Oliemaleriet var af den anerkendte Carl Vilhelm Holsøe (1863-1935), ven af den samtidige og noget mere berømte Vilhelm Hammershøi. I lighed med sin kollega blev Holsøe kendt for minimalistiske fremstillinger af interiører beboet af hemmelighedsfulde kvinder.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce