Foto: Sotheby's London
Kunst

Har du 3.3 millioner kroner? Så kan du sno Picasso om din ringefinger

En ring med en stormfuld kærlighedshistorie bag sig ventes at hente millionbeløb hjem til ejeren, når den skal på auktion om et par dage.

Kunst

21. juni kommer denne lille ring på auktion hos Sotheby’s i London, og den ventes at gå for mellem 2 og 3,3 millioner kroner!

Hvorfor? Fordi den er skabt af ingen ringere end kunstneren Pablo Picasso. Og fordi den engang har siddet på hans elskerinde, fotografen og maleren Dora Maars finger. Kvindeansigtet, der er omgivet af blomster i emalje, skal tilmed forestille at være hendes.

De to elskende havde haft et skænderi i Paris, og for at provokere ham havde hun taget hans rubinring og smidt den i Seinen. Da gemytterne var faldet til ro, fortrød hun. Det gjorde han også, og derfor lavede han en ny ring til hende med et portræt af modtageren – som forsoningsgave!

På auktionen er der otte værker af Picasso til salg, og de udmærker sig alle sammen ved at være så små, at de kan afbildes i naturlig størrelse i kataloget. Andre små værker er udført af Vincent van Gogh og Raymond Pettibon.

Picasso og Dora Maar, der var født Henriette Theodora Markovitch, havde mødt hinanden i 1935.

Deres forhold varede indtil 1943, hvor kunstneren indledte et nyt forhold til den unge Françoise Gilot. Dora Maar døde i 1997.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce