Udstoppet. Fotografen David Chancellor har brugt flere år på at følge udlændinge på trofæjagt i Sydafrika.
Foto: David Chancellor

Udstoppet. Fotografen David Chancellor har brugt flere år på at følge udlændinge på trofæjagt i Sydafrika.

Kunst

Hvad gør folk, når de har skudt en løve? Tuder, drikker, ryger...

Her er en af kandidaterne til at vinde den internationale fotokonkurrence Sony World Photography Photo Awards.

Kunst

De må have bladret igennem lidt af hvert.

230.103 forskellige fotografier for at være helt præcis.

Nu har juryen bag den internationale fotografikonkurrence Sony World Photography Photo Awards udpeget kandidaterne, den såkaldte shortlist, til årets prisuddeling.

Repertoiret er bredt: fra hovedpinepillerygende teenagere i USA, en buddhistisk munkeby i Sichuan, fisk, flamingoer og koreanske bodybuildere til californisk tørke, udendørsyoga i Vilnius og en ung, københavnsk elitegymnast fotograferet af danske Jens Juul.

Nutidens jægere, siger han, er hverken aristokrater og adelsmænd

Og så er der vidunderet her. En hanløve – tronende, men for længst udstoppet – foreviget som et symbol på en af de højest buldrende debatter i 2015.

Den amerikanske tandlæge Walter Palmer blev en af sidste års mest forhadte personer, efter med armbrøst at have skudt og dræbt løven Cecil, der viste sig at være en af Zimbabwes mest kendte og elskede løver.

Men ifølge fotografen bag billedet her, britiske David Chancellor, viste sagen kun et glimt af den store trussel, verdens løver lever under.

På trofæjagt

I Sydafrika vurderes der at være 8.000 indespærrede løver, mens der kun er 2.000 tilbage, der lever frit. Mange af dem opdrættes for at blive skudt af rige turister fra Europa og USA, der tager stadig flere dyr med hjem som trofæer fra Sydafrika.

LÆS ANMELDELSE

Chancellor har brugt flere år på at følge udlændinge på trofæjagt i Sydafrika.

Nutidens jægere, siger han, er hverken aristokrater og adelsmænd, som han først troede, men »direktører, læger, advokater, deres koner og børn«, fortalte han sidste år til The Guardian.

Nogle er stille, når de dræber, andre kæfter op. Nogle græder, når dyret er skudt, andre beder en bøn. Eller ryger en cigar eller drikker en øl. Den eneste ting, jægerne har til fælles, siger Chancellor, er det totale fokus på, hvad de gør:

»De tvivler ikke det mindste«, siger han til avisen.

Vinderne af årets konkurrence udpeges til marts. Billederne udstilles på Somerset House i London fra 22. april til 8. maj.

David Chancellor er udvalgt i kategorien 'Professional Competition Shortlist' og 'Campaign'. Du kan se flere billeder fra 'Lion'-serien her .

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

For abonnenter

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

Forsiden

Annonce