Annonce
Annonce
Kunst For abonnenter

Mestertegner omfavner Storm P. og Mumitroldene

Udstillingen med tegneren Strid passer perfekt i det lille Storm P.-museums nye linje.

At se tegneren og børnebogsforfatteren Strid som arvtager efter Storm P., humoristen, tegneren og forfatteren, er indlysende rigtigt – når man altså bliver gjort opmærksom på det: Farvefryden, eventyrlysten, livsappetitten, den troskyldige frihedstrang og det meningsfulde nonsens i både streg og tekst har de til fælles.

Og når nu Storm P. Museet vil åbne sig for en ny tid – årgange af børn og yngre voksne, der aldrig har læst Storm P.s tegneserier om ’Peter & Ping’ eller ’De tre små mænd og nummermanden’, endsige lommefilosofien fra ’Dagens Flue’ i avisen – så er det ærlig talt et genialsk greb at fylde alle sider af netop Strids talent ind i den lidt eventyrlige, lille gule bygning på hjørnet af Frederiksberg Runddel. '

LÆS OGSÅStrid kommer på museum

Stolte forbilleder
Lyse og venlige fremstår lokalerne efter ombygning og nyåbning i maj, indbydende som selve Den Kæmpestore Pære, som Strid har tegnet og fortalt om – og som museet nu har bygget, så børnepublikummet kan flytte ind i den for en stund og selv rejse til Den Mystiske Ø.

Ligesom katten Mitcho og elefanten Sebastian, der i bogen mødte en excentrisk professor (af stærk lighed med Tintins rejseledsager i ’Den mystiske stjerne’) og en herre med flyverhjelm og anarkistskæg (som kunne være tegnet af Jan Lööf).

Jakob Martin Strid gør ingen røverkule af sine inspirationskilder, og en af de store fordele ved sådan en retrospektiv udstilling – Strids første tegneserie, ’Tales from the future’, blev trykt for 17 år siden! – er jo overblikket over en tydelig udvikling.

Abonnér og få fuld adgang til artiklen, samt alt på politiken.dk for 66 kr. per måned.

Allerede abonnent? Log ind

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce