Højdepunkt. Skulpturen af kinesiske Qian Sihua 'Giv mig et kys'.
Foto: Ole Heine Pedersen

Højdepunkt. Skulpturen af kinesiske Qian Sihua 'Giv mig et kys'.

Der er både perler og fejlskud blandt 56 populære skulpturer ved vandet

Sculpture by the Sea har skabt dansk kunsts mest folkelige og folkerige begivenhed.

Kunstanmeldelser
FOR ABONNENTER

Hvis man i anmeldelser bedømte udstillinger alene på deres publikumsappel, ville Sculpture By the Sea få 6 hjerter, for det er et tilløbsstykke uden lige denne søndag eftermiddag, hvor hele strandstrækningen er fuld af slentrende familier og kærestepar, ligesom det samlede besøgstal taler for sig selv.

Dette er i sandhed en folkelig kunstudstilling, hvor også folk, der sjældent sætter deres ben på et museum, kommer i nærkontakt med 56 skulpturer af vidt forskellig karakter.

Et godt eksempel er den kinesiske kunstner Qian Sihuas værk ’Giv mig et kys’, som folk står i kø for at komme i nærkontakt med. Det er et kæmpestort gult hoved, der former en kyssemund, og det ser på afstand ud, som om folk blot vil hen og kysse det.

Men der er faktisk et glughul inde i munden og et tilsvarende på bagsiden. Når man kigger ind, ser man lige ind i øjet på personen i den anden ende, chokerende tæt på. Det er velfungerende i al sin banale bringen fremmede tættere på hinanden, og folk i alle aldre elsker det.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

 • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

  »Far skal dø! Det skal være mig og mor for evigt!«

  OBS: Kun til Politiken.
Sarah Engell og hendes søn, der har lidt af et voldsomt ødipuskompleks. Da han var yngre talte han om, hvordan han ville slå sin far ihjel, og han har generelt altid været morsyg.
Det er ikke så slemt mere, men Plus En-podcasten behandler Ødipuskomplekset som tema og jalousi mellem forældre og børn.
  Podcasten 'Plus En':

  Sarah Engell er magnetisk. Hun har krystalklare, mandelformede øjne og kridhvidt hår. Hun er mor til to drenge, Jonathan og Julius. Og så er hun den absolutte nummer et, både for børnene og for deres far René, som elsker hende over alt på jorden. Men kan man være alles nummer et? Er det normalt at en 4-årig dreng udførligt forklarer sin mor, hvordan han vil dræbe sin far? I denne uges 'Plus En - Politikens podcast om livet med børn' kan du høre en fuldblodig og levende karikatur af Sofokles' berømte tragedie om Ødipus udspille sig for fuld udblæsning i et helt normalt hjem.

  Vil du ha' mere 'Plus En'? Find det her

Annonce