Højdepunkt. Skulpturen af kinesiske Qian Sihua 'Giv mig et kys'.
Foto: Ole Heine Pedersen

Højdepunkt. Skulpturen af kinesiske Qian Sihua 'Giv mig et kys'.

Kunstanmeldelser

Der er både perler og fejlskud blandt 56 populære skulpturer ved vandet

Sculpture by the Sea har skabt dansk kunsts mest folkelige og folkerige begivenhed.

Kunstanmeldelser
FOR ABONNENTER

Hvis man i anmeldelser bedømte udstillinger alene på deres publikumsappel, ville Sculpture By the Sea få 6 hjerter, for det er et tilløbsstykke uden lige denne søndag eftermiddag, hvor hele strandstrækningen er fuld af slentrende familier og kærestepar, ligesom det samlede besøgstal taler for sig selv.

Dette er i sandhed en folkelig kunstudstilling, hvor også folk, der sjældent sætter deres ben på et museum, kommer i nærkontakt med 56 skulpturer af vidt forskellig karakter.

Et godt eksempel er den kinesiske kunstner Qian Sihuas værk ’Giv mig et kys’, som folk står i kø for at komme i nærkontakt med. Det er et kæmpestort gult hoved, der former en kyssemund, og det ser på afstand ud, som om folk blot vil hen og kysse det.

Men der er faktisk et glughul inde i munden og et tilsvarende på bagsiden. Når man kigger ind, ser man lige ind i øjet på personen i den anden ende, chokerende tæt på. Det er velfungerende i al sin banale bringen fremmede tættere på hinanden, og folk i alle aldre elsker det.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce