Annonce
Annonce
Annonce
Mad og drikke

Emirens konditor åbner fint kagehus

Allan Andersen er rykket fra Bahrain og St. Lucia til Pistolstræde.

Gem til liste

Konditori Antoinette

Østergade 24 B2 · 1100 København K Åbent i dag 09:00 - 18:00

Allan Andersens CV

Chefkonditor hos

  • Eriks Bageri
  • Sheraton Copenhagen
  • Sheraton Bahrain
  • Sheraton Dubai

Execturive Patry Chef på Hilton St. Lucia

Vandt sølv og bronze i kagekonkurrence på Rådhuspladsen 20. oktober 2009.

George Bush Senior, Nelson Mandela og Prins Charles er blot nogle af de notabiliteter, der har sat tænderne i Allan Andersens flødeskumskager.

Han har nemlig arbejdet i Bahrain, hvor emiren ofte holdt store banketter med prominente gæster, der skulle forkæles.

»Det var nogle noget anderledes forhold, end jeg var vant til herhjemmefra«, siger Allan Andersen.

»Der var - jeg ved ikke hvor mange - forskellige paladser, som havde hver deres slags tallerkner. Og til et bryllup med 4000 mennesker var buffetterne opdelt efter gæsternes rang i forhold til brudeparret«.

Kager med volumen
Efter flere år som chefkonditor på hoteller i Dubai, Bahrain og St. Lucia ud for Venezuelas kyst er Allan Andersen nu tilbage i København og har åbnet sit eget konditori, Antoinette.

Selv om han nok ikke skal lave en pompøs bryllupskage i form som en moske lige med det samme, vil han gerne fortsat plædere for store armbevægelser og kager af den fornemme slags.

Og kager er der rigeligt af på hans helt nye konditori i Pistolstræde - og af den fine slags med marcipanblomster, chokoladenet og anden pynt, der kræver tålmodigt håndværk.

Allan Andersen håber da også på, at han med kagerne i konditoriet kan vække kundernes lyst til mere, så han igen kan få lov til at kreere store temakager til bryllupper.

Opkaldt efter rokoko-trendsætter
Under krystallysekronens skær i konditoriet, kan man smage scones, croissanter, tørkager, linser og æstetiske flødeskumskreationer. Dertil hjemmelavede chokolader, kaffe på Estate-bønner og Kusmi-te med mere.

På væggene er der spejle, og det store lokale er møbleret med hvidlakerede stole med guldbetræk og hjerteformede rygge, som var man i Wien anno dazumal. Konditoriet har da også fået navn efter en østrigsk ærkehertuginde, der siden blev fransk dronning.

»Jeg har opkaldt konditoriet efter Marie-Antoinette, for hun var berømt for sine store armbevægelser og sine høje frisurer og var en trendsætter i sin tid. Og så opfordrede hun også folk til at spise kage«, forklarer Allan Andersen.

Det er i øvrigt meget bevidst, at han kun bruger den franske dronnings efternavn til konditoriet, da han ikke har kunnet opklare, om det er underlagt en form for copyright, selvom Marie-Antoinette fik hovedet hugget af i guillotinen for mere end 300 år siden.

PolitikenPlus
  • N. B. koncertkor og -orkester Også Christians Kirke slår i år dørene op for en opsætning af 'Messias'. Her er det dirigent og tidligere skuespiller, Niels Borksand, der svinger taktstokken.

    Pluspris 170 kr. Alm. pris 220 kr. Køb
  • Syngepigerne Oplev en forførende variete instrueret af den prisvindende teaterkoncertinstruktør Rolf Heim på Nørrebro Teater.

    Pluspris fra 150 kr. Alm. pris fra 295 kr. Køb
  • Juletræstog til Rosendal Besøg den hyggelige gård Rosendal i Nordsjælland og vend hjem med højt julehumør og selvfældet træ.

    Pluspris fra 168 kr. Alm. pris fra 168 kr. Køb
  • Forstå champagne og andre forførende bobler Oplev nogle af de vinområder der anses for at være de mest betydningsfulde i verden på nærmere hold.

    Pluspris 445 kr. Alm. pris 750 kr. Køb
  • Messias med Camerata Kammerkoret Camerata har med deres opsætning af 'Messias' i Holmens Kirke skabt en Københavnerfavorit, der plejer at få tilskuerne til at sidde tæt på kirkebænkene.

    Pluspris 190 kr. Alm. pris 220 kr. Køb