Annonce
Annonce
Annonce
Mad og drikke

Mester-konditor serverer varm chokolade i verdensklasse

Hos 'Dessert Boutique Strangas Copenhagen' finder man desserter og søde sager, der ligner små kunstværker.

15
Gem til liste

fakta

Politiken synes

Kageglade københavnere kan godt føje ‘Åboulevarden 7’ til listen over steder, der må og skal besøges.

Her lå, indtil for nylig, en ganske almindelig bager. Men nu har kanelsneglene forladt butikken. Og for lidt over en måned siden åbnede en yderst kvalitetsbevidst ‘cake away’, som sælger desserter og søde sager, der ligner små kunstværker pyntet med friske bær, sirlige chokoladespiraler og andre konditor-dippedutter.

Cremen af kagekreatører
Nikolaos Strangas, der driver stedet sammen med sin kone, hører da også til blandt cremen af kagekreatører.

Han har gennem flere år arbejdet som konditor på den italienske michelinrestaurant Era Ora, og gør det i øvrigt stadig.

Og på hylderne finder man – ud over hjemmelavede skumfiduser, kvalitetschokolade og overdådige tærter i flere lag mm. – også en nyfortolkning af chokolademousse med havtorn, der er et praj om, at Strangas både henter sin inspiration i dessertfagets klassiske dyder og det nye nordiske køkken (45 kroner).

At han virkelig brænder for sagen, er der i alt fald ingen tvivl om.

Kokkejakke og et kæmpe smil
Strangas ses gerne i hvid kokkejakke og et kæmpe smil, ofte i færd med at fortælle chokoladeanekdoter over glasdisken. Den rummer i øvrigt et af byens mest velassorterede udvalg af makarons, 10-15 slags i alle regnbuens farver (20 kroner stykket).

LÆS OGSÅMichelinkonditor åbner cake-away

Og for de, der ikke er helt med på kagenoderne, skal det nævnes, at den traditionsrige franske godbid – der er på størrelse med en forvokset kastanje og består af to marengsagtige skaller med creme eller ganache i midten – for øjeblikket gennemlever den helt store renæssance af cup-cake-lignende dimensioner. Blandt andet efter Sofia Coppola havde de sprøde hapsere med i filmen ‘Marie Antoinette’.

Hos Strangas er det op til kunderne selv, om de vil transportere hans godter med hjem i en lille hvid papæske eller slå sig ned i de bløde sofaer i konditoriet, hvorfra man paradoksalt nok kan kigge helt over til Søerne og de løbere i selvlysende tøj, der gerne suser forbi Søpavillonen.

Intimt og upersonligt
iByen vælger at gøre det sidste – altså at blive hængende i det sparsomt møblerede lokale. Rummet virker en smule dunkelt. Ud over at her er sorte vægge, er stedet kun oplyst af en stribe lamper over disken.

Her er ikke plads til mere end 10-15 gæster, hvilket giver én fornemmelsen af, at man er en af de få indviede. Så på den ene side er det lille konditori ret intimt. Men omvendt er møblerne ikke særligt personlige og indretningen lidt kølig, hvilket får noget af hyggen til at fordampe.

Det sidste skyldes på ingen måde betjeningen. Den er virkelig levende erfarer jeg, da jeg bestiller en kop af husets specialitet, varm chokolade.

»Der ikke bare er byens bedste, men verdens bedste chokolade«, siger Strangas efterfulgt af et rullende grin og en lang forklaring om forskellen på kakaosmør og kakaomasse.

Han henter sågar en smagsprøve på den 80 procent Valrhona chokolade, drikken er brygget på, og jeg må give ham ret: Hans udgave af varm chokolade er af en anden verden. Tyktflydende så skeen nærmest kan stå af sig selv, kraftig og med en perfekt balance mellem det søde og bitre (40 kroner).

Vi prøver desuden en af husets lune og dejligt svampede briocheboller samt en lækker hjemmebagt scone med kakaonips og rosiner (20 kroner). Selvfølgelig er smørret i bedste michelinstil kunstfærdigt trukket ud som en hvid streg på den sorte skiferplade.

Til sidst smager vi konditorens himmelske pana cotta lavet på brun økosukker fra Brasilien, så den smager hen af karamel, serveret med små terninger af ananas.

Strangas er en ener
Der er ingen tvivl. Hos Strangas får man nogle af byens bedste desserter. Bare det at kigge på dem og studere hans håndværk er en fornøjelse i sig selv. At stedet ikke er indrettet, så man får lyst til at blive hængende i timevis, er lidt synd.

Det giver en fornemmelse af, at der er lidt mere tryk på det sidste ord i *konditori og cakeaway', men det er måske også rimeligt nok når der ikke er flere pladser. De senere år har kagekunsten med kæder som Emmerys og Lagkagehuset fået stor medvind. Men Strangas er en ener. Man finder ikke rigtig noget, der ligner hans sted i byen.

Det er dyrt, ingen tvivl om det. Latten behøvede ikke koste 40 kroner, men bortset fra det, er det dejligt, at der er skruet helt op for kvalitetet og aroma. Et par mundfulde af hans panna cotta mætter smagsmæssigt langt mere end de samlebåndskager, man får så mange andre steder. Og så undgår man samtidig at proppe sig.

Glem ikke at prøve den varme chokolade!

STEM PÅÅrets café

PolitikenPlus
 • 3 brødre Teatret Republique opfører ?3 brødre? ? en omskrivning af Tjekhovs berømte værk ?Tre søstre?.

  Pluspris 125 kr. Alm. pris 225 kr. Køb
 • Frank Jensen Visse fakta om Frank Jensen antyder, at vi har med en mand fra showbiz at gøre: Han giver den gerne som sanger, han har haft arbejde som vært i tv-aalborgs bingoprogram.

  Pluspris 156 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Forfest hos Albert Einstein Det er flugten ind i virkeligheden, DR UnderholdningsOrkestret sætter fokus på, når der inviteres til forfest hos Albert Einstein som tredje og sidste del af koncerttrilogien 1914-2014.

  Pluspris fra 264 kr. Alm. pris fra 350 kr. Køb
 • Doppler Doppler falder på sin mountainbike i skoven og beslutter sig for, at nu kan det være nok med at være forsørger og familiefar og helt utrolig kompetent.

  Pluspris 64 kr. Alm. pris 80 kr. Køb
 • Hübberiet Du ved aldrig helt, hvad aftenen byder på, når du køber billet til 'Hübberiet'. For femte sæson i træk slår balletmester Nikolaj Hübbe dørene op til Gamle Scene.

  Pluspris 160 kr. Alm. pris 200 kr. Køb