Annonce
Annonce
Annonce
Mad og drikke

Ny raw food-bar serverer rødbedeburger og skriggrønne cupcakes

Rawfornia er et godt bud, hvis man vil blive mæt uden at blive mat.

34
Gem til liste

fakta

Politiken synes
Kaffehygge: Som en brandvarm undtagelse til de rå principper finder man også øko-te og kaffe hos Rawfornia. Drik den ved vinduesdisken med udsigt til Gl. Kongevej.

Aftensjov: Hører man til dem, der spiser rigtig sent, kan retterne tages med hjem.

Madglæde: Maden bliver ikke opvarmet til mere end 42 grader, som rawfood-principperne foreskriver. Retterne er rå og velsmagende.

Der er snart ikke den bydel i København, som ikke har mindst ét spisested, der tilbereder maden ved maks. 42 grader.

I løbet af det seneste år har begejstringen for rawfood sat sig som en hel stribe knappenåle i det københavnske cafélandkort: på Vesterbro, Nørrebro og ikke mindst Frederiksberg, hvor det nyligt åbnede Rawfornia ligger, Gl. Kongevej 173.

Det er snarere en madbar end en egentlig café, for her er kun plads til knap ti spisende gæster. Og man behøver ikke at sidde i timevis og tygge eftertænksomt på de lækre cupkager med skriggrøn creme af spirulina-tang (42 kroner), for der er lagt lige så meget op til takeaway, som hos pizzeriaet ved siden af.

Friske spirer og glutenfri cookies
Ellers kan man slå sig ned i sofaen med bunker af puder eller hvile albuerne på den lille ‘bar’ langs vinduet, mens man bladrer i gratisaviser.

Tomme kalorier er der ikke mange af på menukortet, hvilket bøger i rummet med titler som ‘Friske spirer’ også vidner om.

På disken står bøtter med glutenfri cookies, og her er desuden et større udvalg af konfektkugler lavet på ingredienser som kokos, dadler, kakao og solsikkefrø.

Dem med lakrids er virkelig gode – og ligesom mange af de andre ting på stedet smager de bare anderledes end det, man er vant til.

Rawfornia har mange stamgæster. Blandt andet et par, der ser ud, som om de kunne lægge sig ned og banke næverne i gulvet, da det går op for dem, at Rawfornia har pillet ’rullerne’ af kortet. Men ejerne, som i øvrigt er ualmindelig søde til at besvare opklarende madspørgsmål, giver dem straks opskriften.

Grøntsager med smag af tørret kød
Juicemaskinen sender en høj mekanisk hvæsen ud i lokalet, hvilket ikke er så behageligt. Men de dyrebare dråber er værd at vente på. Rød Dracula-juice på rødbede, ingefær, gulerod og æble er et dejligt forfriskende vitaminboost med sugerør (46 kroner).

Og så matcher drikken næsten farven på den rødbedeburger, som Rawfornia for øjeblikket serverer ledsaget af rå pastinakfritter vendt i olivenolie og citronsaft, som dyppes i en virkelig smagfuld tomatsalsa (108 kroner).

‘Bøffen’ er fuld af sunde kerner, som tilfører bid, og den har en dejlig kraftig umamismag, så det minder lidt om kød. Brødet – der er tilberedt ved tørring i en dehydrator i stedet for i en ovn – er sprødt og lækkert.

Mæt uden at blive mat
Men det, som vækker allerstørst begejstring, er pizzaen, der kan konkurrere med den mest garvede italienske mammas udfoldelser (59 kroner).

I stedet for ost er den udstyret med et tykt lag cashewnøddecreme og en rigtig god salsa på tomater, der smager, som var de tørret i solen.

Om man kan lide stedet, afhænger af, om man er til rawfood eller ej. Der er uden tvivl en sulten håndværker eller to, der ville skynde sig bort, selv om maden virkelig mætter.

Omvendt findes der også rawfood-cafeer i byen, hvor retterne er endnu mere alternative – og avancerede – end dem man finder hos Rawfornia.

Men stedet er et godt bud, hvis man gerne vil være mæt uden at blive mat.

PolitikenPlus
 • Franske Vindage På Franske Vindage 27. & 28. februar er du selv vineksperten, når du smager dig frem til dine egne femstjernede favoritter blandt mere end 200 franske vine.

  Pluspris fra 170 kr. Alm. pris fra 200 kr. Køb
 • Cosi Fan Tutte - Forsang Kom til Forsang og omtale på denne sommers friluftsopera på Opera Hedeland som er Mozarts komiske og dramatiske opera om troskab, 'Cosi fan tutte'.

  Pluspris 75 kr. Alm. pris 150 kr. Køb
 • Mark Padmore/Julius Drake Den britiske tenor Mark Padmore besøger Mogens Dahl Koncertsal med et lied-program, som viser hvad menneskestemmen kan.

  Pluspris 300 kr. Alm. pris 375 kr. Køb
 • Hans Engell I dag er han en af de eksperter, der med stor indsigt kan blotlægge sande intentioner og strategier bag det politiske billede, vi præsenteres for i medierne.

  Pluspris 156 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • NI HAO NUUK En ekspedition i anledning af Grønlands fremtid.

  Pluspris 80 kr. Alm. pris 145 kr. Køb