Annonce
Annonce
Annonce
Mad og drikke

Brødhus serverer velsmagende krummer i lovlig skrabede rammer

Maden vinder, men komforten kunne forbedres hos Nordisk Brødhus i Rantzausgade.

Gem til liste

Cafekontrol

Drikkevarer Te, kaffe, juice.

Menu Morgenmåltid, boller, udsalg af brød og lejlighedsvis en citronmåne eller hindbærsnitte, dagens varme aftenret ? f.eks. pizza, biksemad, kylling.

Kaffehygge Man kan lune sig ved stenovnen, mens man kigger over på den tunge Brorsons Kirke.

Madglæde Uden dikkedarer.

Aftensjov Nej.

Betjening Venligt sludrende.

Prisniveau Billigt.

Denne gang er det virkelig ikke nogen kliche, når cafékontrollen betegner interiøret som råt og rustikt. Væggene er afskallede og fulde af huller efter søm og skruer.

Krummerne fra vores morgenmad falder lystigt ned på gulvet igennem de tommeltotbrede mellemrum mellem langbordets uslebne planker.

Uhøjtideligt brødhus
Krummer kommer man ikke udenom på Nordisk Brødhus, som kokken Lennart Ribers åbnede i marts sidste år i Rantzausgade.

Han har stået i lære på det mondæne Mandarin Oriental Hotel i London, men intentionen med brødhuset er uhøjtidelig.

Først var det bare et bageri, der lavede to slags brød, senere begyndte han at servere morgenmad, og for nylig blev der så udvidet med aftensmad – dagens ret.

Stenovn.  Hos Nordisk Brødhus laver Lennart Ribers al maden i den brændeopvarmede stenovn. Foto: Martin Lehmann»Hvis ikke det kan laves i ovnen, gider jeg ikke«
Brødmesteren selv er denne søndag formiddag iført sixpence, forklæde og en sort streg over kindbenet – sod fra den store brændeopvarmede stenovn, der gør opmærksom på sig selv, når man kommer ind.

Og som bruges til at bage de brød, det hele drejer sig om, men også har plads til et par bakker med jordskokker beregnet til et selskab ud af huset.

Den bliver også brugt til at tilberede spejlæg i. »Hvis ikke det kan laves i ovnen, gider jeg ikke«, siger Ribers.

Nedprioriteret komfort
Ribers’ forretningskoncept består i at skære ind til den allerinderste kerne af restaurationsfaget.

En stol, du kan sidde på, en plads ved langbordet, og noget mad, du, bogstavelig talt, kan proppe i munden.

Der er ingen porcelænstallerken, for opvasken skal begrænses, i stedet får man en papirserviet. Maden kommer ind i det mest nødtørftige service.

Først nogle grove humpler hvedebrød og rugbrød. De smager skønt. Begge slags er lune, meget saftige og svampede i krummen og samtidig delikat knasende i skorpen. Rugbrødet næsten allerlækrest med sin markante surdejssmag.

Så vi brækker begærligt af det, og snart har vi transporteret ovnens sod fra skorperne og over på de tykke skiver ost og den velsmagende Fanøskinke med kraftig røg, der er ankommet i selskab med husets krydrede hybenchutney, hjemmekærnet smør og en enkelt bagt rødbede, der gør meget lidt væsen af sig.

Stenovn.  Hos Nordisk Brødhus laver Lennart Ribers al maden i den brændeopvarmede stenovn. Foto: Martin LehmannLidt for skrabet
Siden kommer spejlægget med en antydning chili i sin foliebakke direkte fra ovnen.

Og nu er det, at det skrabede koncept, som umiddelbart er sympatisk og hyggeligt tenderer det upraktiske.

Mens den ene bruger den enlige kniv til at forsøge at løsne spejlæg fra foliebakken, må den anden pænt vente med at smøre sig endnu en skive brød.

Fire kopper til Nordisk Brødhus for et uprætentiøst og nedbarberet koncept, personlig atmosfære og dejligt brød.

Og også en opfordring til at skrue en anelse op for komfortniveauet.

PolitikenPlus
  • Bora Bora Få rabat med Plus på Bora Bora i Aarhus.

    Pluspris 110 kr. Alm. pris 140 kr. Køb
  • Koncerten ?Koncerten? er en fysisk ekspressiv og grotesk historie om et orkester, der gør oprør mod hierarkiet.

    Pluspris 80 kr. Alm. pris 125 kr. Køb
  • Concerto Copenhagen Det er med stor glæde, at vi denne gang kan præsentere et komplet sæsonprogram for efterår 2013 og forår 2014.

    Pluspris 150 kr. Alm. pris 180 kr. Køb
  • Teatret Svalegangen Få rabat med dit Pluskort på Teatret Svalegangen i Aarhus.

    Pluspris 145 kr. Alm. pris 190 kr. Køb