Annonce
Annonce
Annonce
Medier

Tyrkisk minister: Danmark opfordrer til 'Breivik'-agtig mentalitet

Tyrkiets europaminister kalder Danmark uansvarlig efter dagens afgørelse i Roj TV-sagen.

Gem til liste

Tyrkiets udenrigsminister havde tidligere på dagen ikke meget at tilføje til dagens dom i sagen om Roj TV.

Københavns Byret har dømt Roj TV skyldige i at viderebringe propaganda for oprørsbevægelsen PKK, der står på både Europas og USA's terrorliste. Men dommen betyder umiddelbart ikke noget for kanalens mulighed for fortsat at kunne sende tv fra København til millioner af seeere i Europa og Mellemøsten.

LÆS OGSÅRoj TV kan fortsætte trods dom

Dette er en helt uansvarlig og uforsigtig beslutning

Indtil videre har parterne tøvet med at tage de store ord i brug, da dommen ikke rigtig er en stor sejr for nogle af siderne, men nu tager Tyrkiets europaminister, Egemen Bagis, bladet fra munden:

»Denne afgørelse fra domstolene i Danmark er yderst uheldigt og er vanskelig at formidle. Det er selvmodsigende at acceptere, at en terrororganisation transmitterer dens propaganda, men ikke at lukke tv-kanalen. Dette er en helt uansvarlig og uforsigtig beslutning. Denne beslutning tjener terrorisme og terrororganisation«, skriver Bagis i en meddelelse til politiken.dk.

LÆS OGSÅTyrkiet raser og jubler over Roj TV-dom

Bagis er kendt for at være meget loyal over for ministerpræsident Erdogan, og netop det tætte ideologiske bånd mellem de to kan varsle om, hvilken reaktion der er på vej fra den tyrkiske top.

Der bliver i hvert fald ikke lagt fingre imellem fra europaministeren:

Beslutningen truffet af domstolene i Danmark har opfordret til terrororganisation og til 'Brevik'-agtig racistisk mentalitet

»Beslutningen truffet af domstolene i Danmark har opfordret til terrororganisation og til 'Brevik'-agtig racistisk mentalitet«, skriver han.

Lever side om side med 'monsteret'
Bagis mener, at den dømmende magt i Danmark har handlet ud fra en forståelse, der hedder »Lad sovende hunde ligge«, og at vi nu officielt har budt 'monsteret' ind i vores eget hus med dagens beslutning.

»Det er det danske folk og ungdommen generelt, der vil blive mest berørt af denne beslutning. Med denne beslutning vil danske unge i endnu højere grad stå over for endnu en trussel om at blive afhængige af de illegale stoffer spredt af den terroristiske organisation i Europa«, skriver Egemen Bagis med henvisning til, at PKK's angiveligt tjener store penge på narkosalg.

LÆS OGSÅForsvarsadvokat anbefaler at anke Roj TV-dom

Den tyrkiske minister forsikrer desuden danskerne om, at vi fra nu af lever i et mindre sikkert land side om side med en terrororganisation og opfordrer til, at anklagemyndigheden ikke tøver med at anke.

»Vi forventer, at denne afgørelse vil blive anket og omstødt af den højere domstol, og logik og retfærdighed vil sejre«, slutter Egemen Bagis.

FACEBOOKBliv ven med Politiken

PolitikenPlus
 • Bora Bora Få rabat med Plus på Bora Bora i Aarhus.

  Pluspris 110 kr. Alm. pris 140 kr. Køb
 • Koncerten ?Koncerten? er en fysisk ekspressiv og grotesk historie om et orkester, der gør oprør mod hierarkiet.

  Pluspris 80 kr. Alm. pris 125 kr. Køb
 • Concerto Copenhagen Det er med stor glæde, at vi denne gang kan præsentere et komplet sæsonprogram for efterår 2013 og forår 2014.

  Pluspris 150 kr. Alm. pris 180 kr. Køb
 • Teatret Svalegangen Få rabat med dit Pluskort på Teatret Svalegangen i Aarhus.

  Pluspris 145 kr. Alm. pris 190 kr. Køb