Annonce
Annonce
Annonce
Medier

Kendt CNN-vært får masser af ros efter privat afsløring

Men en kollega advarer Anderson Cooper, der er sprunget ud som bøsse.

Gem til liste

»Jeg er stolt af dig, Anderson Cooper«.

Sådan skriver den lesbiske komiker Ellen DeGeneres på Twitter i en kommentar til, at den kendte CNN-vært Cooper forleden bekræftede en temmelig offentlig hemmelighed i den amerikanske medieverden - nemlig at han er bøsse.

'Afsløringen' faldt i en mailudveksling mellem Cooper og hans kollega og ven Andrew Sullivan på sidstnævntes blog på netavisen The Daily Beast.

WWWAnderson Cooper: Faktum er: Jeg er bøsse (eksternt link)

»Jeg er bøsse. Det har jeg altid været, og det vil jeg blive ved med. Og jeg kunne ikke være mere lykkelig, stolt og tilfreds med mig selv«, fastslår Cooper, der i øvrigt er søn af den stenrige skuespiller og designer Gloria Vanderbilt.

Hilsner og vitser på Twitter
Flere kolleger og kendisser fløj straks til tasterne for at lykønske Cooper med udmeldingen.

»Jeg er så stolt af dig, Anderson Cooper. Har altid været det. Vil altid være det«, tweetede Kelly Ripa, skuespiller og vært på talkshowet 'Live! With Kelly'.

»Godt gået, Anderson Cooper. Du er sej«, skrev skuespilleren Neil Patrick Harris, der selv sprang ud i 2006.

»Slap nu af. Det har altid været cool at være bøsse«, skrev skuespilleren Mia Farrow i en af de mere humoristiske tweets.

Sarkastiske røster spekulerer i, at Cooper springer ud netop nu for at vende en vigende seertalstendens i sit program 'Anderson Cooper 360°'.

»Anderson Cooper siger, han ikke ville komme med offentliggørelsen på CNN, fordi han gerne ville have, at nogen rent faktisk hørte det«, lyder det fra komikeren Andy Borowitz.

Ven er bekymret for Cooper
Andersons Coopers gode ven, komikeren Kathy Griffin, har kendt til - og holdt på - hemmeligheden i årevis.

BFF's.  Anderson Cooper og Kathy Griffin hygger sig i solen på et billede, Griffin lagde ud på Twitter efter 'den store afsløring'. I billedteksten skrev hun: 'Her er jeg med min ven, som jeg er utrolig stolt af'. Og selv om hun mange gange er blevet bedt om at kommentere Coopers seksualitet, har hun altid holdt tæt.

»Tro det eller ej: Det er ikke min opgave at skubbe folk ud af skabet. Jeg er komiker, ikke journalist«, skriver hun i et andet indlæg på Daily Beast.

WWWKathy Griffin: Jeg kunne aldrig drømme om at 'oute' Anderson Cooper (eksternt link)

Men selv om Griffin er overmåde stolt af sin ven, har hun samtidig en advarsel til ham: Husk på, at ikke alle lande er lige tolerante over for homoseksuelle.

Og da Cooper ofte rapporterer fra verdens brændpunkter i breaking news-situationer, kan hans åbenhed om sin seksualitet gøre ham sårbar for angreb, mener Griffin.

LÆS ARTIKELAnderson Cooper fik tæsk i Kairo

»Virkeligheden er, at på trods af den ægte, vigtige, livsforandrende proces, vi har gennemgået i dette land med hensyn til at behandle alle - uanset seksualitet - med ære og respekt, er USA - og verden - ikke fuldt ud repræsenteret ved Chelsea, New York City«.

»Jeg elsker min ven og er utrolig stolt af ham. Men jeg ønsker, at han skal passe på sig selv. På den anden side ville han ikke passe sit job, hvis han var alt for forsigtig. Og så ville han ikke være den, han er«, siger Kathy Griffin.

PolitikenPlus
 • Bora Bora Få rabat med Plus på Bora Bora i Aarhus.

  Pluspris 110 kr. Alm. pris 140 kr. Køb
 • Koncerten ?Koncerten? er en fysisk ekspressiv og grotesk historie om et orkester, der gør oprør mod hierarkiet.

  Pluspris 80 kr. Alm. pris 125 kr. Køb
 • Concerto Copenhagen Det er med stor glæde, at vi denne gang kan præsentere et komplet sæsonprogram for efterår 2013 og forår 2014.

  Pluspris 150 kr. Alm. pris 180 kr. Køb
 • Teatret Svalegangen Få rabat med dit Pluskort på Teatret Svalegangen i Aarhus.

  Pluspris 145 kr. Alm. pris 190 kr. Køb