Annonce
Annonce
Annonce
Medier

Læser om voldsdømt L.O.C.: »Han er jo ikke en gud«

Mange synes, det er okay, at voldsdømt rapper fortsætter som dommer på TV 2.

Gem til liste

Kan en voldsdømt rapper være dommer i lørdagsunderholdningen?

Sådan skrev Politiken på sin Facebook-side onsdag med et link til artiklen om, at underholdningschefen på TV 2 vil overveje, hvorvidt L.O.C fortsat kan være dommer i talentshowet ’Voice’.

LÆS OGSÅL.O.C. fortsætter på TV 2 trods voldsdom

Programmet vises lørdag aften i bedste sendetid, og både deltagere såvel som mange seere er unge mennesker. Derfor stilles der spørgsmålstegn ved, om L.O.C. kan fortsætte efter han i retten i Odense er blevet dømt for at have slået en koncertgænger i hovedet 9. juni i år.

Indtil videre har 140 læsere kommenteret Politikens statusopdatering. 56 har svaret klart ja til, at Liam O’ Connor kan fortsætte som dommer, mens 16 har svaret klart nej.

Flere er mere debatterende i deres kommentarer.

LÆS OGSÅL.O.C.: Jeg vil til enhver tid forsvare min ven

Point på kontoen
Faglighed er et af de primære argumenter for, at en voldsdom ikke er kompromitterende for tv-jobbet. For eksempel skriver Charlotte Weber Nielsen:

»Hvorfor skulle det være et problem? Jeg er da ligeglad med, om dem, der sidder der, har været i slagsmål eller ej, det er ikke det, der gør dem gode rent fagligt«.

Dennis S. Hansen synes heller ikke, man bør være for hård mod den voldsdømte musiker:

»Han er jo bare dommer og menneske - hvorfor forventer I så meget af ham og kalder ham 'rollemodel' - han er ikke en gud?«

»Liam har masser af point på kontoen at ta´ af, så hvis man tager ham af programmet, så mangler de i hvertfald en seer«, supplerer Søren Pedersen.

Se debatten på Facebook

»Vold er ikke i orden«
Andre læsere mener, at rapperens status som rollemodel for unge mennesker skal tages mere alvorligt. For eksempel skriver Anne Mette Schönfeldt:

»Alle, der har været på besøg i et ungdomsfængsel, vil vide, at et er det sidste sted, vi ønsker vores unge! Jeg mener, at det forpligter at fungere som rolle-model! Derfor bør hr. L.O.C. forklare de unge, der ser ham som rolle-model, at vold ikke er ok«.

Også Grethe Møgelvang finder det problematisk:

»Ud med ham, en voldsdømt skal ikke sidde på tv i lørdag aftens bedste sendetid. Og at det så ovenikøbet er anden gang, han dømmes for vold- det siger da alt om den mand. Vold i alle afskygninger er ikke i orden. Og det ser ud som om, Liam ikke lærte af sin første dom - at holde hænderne i ro. Havde han så bare sagt, at han var ked af dette, men NEJ! Han siger, at han vil gøre det igen-igen. Den mand er jo uden for pædagogisk rækkevidde. Fy for pokker«, skriver hun.

Hvad med de andre?
Mange af læserne sammenligner med andre kendte, der på den ene eller anden måde har fortsat karrieren, selv om de har begået ulovligheder:

»Tja, er Robert Hansen holdt op med at lave film? Er Stig Tøfting ikk stadig kommentator? Sådan er der jo så meget...«, skriver Linda Moshage, som høster 18 likes på den kommentar.

Men alt i alt mener flertallet altså ikke, det er problematisk og mange besvarer spørgsmålet med et strejf af ironi:

»Jeg ser først et problem den dag Stein Bagger er vært i 'Luksus Fælden'«, skriver Thorbjørn Chiloux Fessel.

LÆS OGSÅL.O.C. fortsætter på TV 2 trods voldsdom

PolitikenPlus
 • Merry Christmas, Baby DR Big Bandet afslutter 2014 for fuld julemusik. Solisterne Sinne Eeg og Mads Mathias, som efter hånden er blevet kære gengangere med bandet, vil føre os til tops på julehumørbarometret?

  Pluspris 220 kr. Alm. pris 295 kr. Køb
 • Mefisto Mefisto er en dramatisk fortælling om magt og menneskelig stræben efter både succes og værdighed.

  Pluspris fra 120 kr. Alm. pris fra 220 kr. Køb
 • Lulu Lulu er en grådig femme fatale, der begæres af alle mænd ? men dem, der møder hende, går til grunde: En læge forelsker sig i Lulu, overrasker hende sammen med en kunstner og dør af et hjerteslag.

  Pluspris fra 460 kr. Alm. pris fra 575 kr. Køb
 • Rasmus Lyberth Den grønlandske sanger, sangskriver og skuespiller har siden 1970'erne været et af landets mest populære ansigter.

  Pluspris fra 160 kr. Alm. pris fra 200 kr. Køb
 • Marie Carmen Koppel julekoncert Danmarks gospel- og souldiva Marie Carmen Koppel har tilbragt to år som gospelsanger i en kirke i Brooklyn.

  Pluspris fra 195 kr. Alm. pris fra 235 kr. Køb