Annonce
Annonce
Annonce
Medier

Ny tv-serie bliver skrevet af ... dig

TV 2 Zulu vil have din historie, dine venner, din lejlighed, din bil og mere til.

Gem til liste

Forestil dig Monica, Chandler, Joey og de andre 'Friends', i en nutidig, zuluficeret københavnerramme med en handling, skrevet af folk på Facebook.

Så har du groft skitseret tv-serien 'Sjit Happens', der i øjeblikket er under udvikling på TV 2 Zulu.

Sjit Happens

 • Ny situationskomedieserie på TV 2 Zulu
 • Serien handler om pigen Ane, der flytter ind ind i et drengekollektiv på Vesterbro i København. Drengerøvene må ændre deres lumre rutiner og måske også erkende, at de har mødt deres overmand i Ane, der absolut intet problem har med at være 'one of the guys'.
 • Seerne opfordres til at dele deres personlige historier og sjove replikker på seriens hjemmeside eller på Facebook.
 • De bedste input inkorporeres i handlingen af manuskriptforfatterne Thomas Glud og Lars Bang.

Serien er, så vidt vides, den første i verden, hvor seerne spiller en aktiv rolle i såvel udviklings- som realiseringsfasen, og hvor de tilmed - hvis de er specielle nok - kan komme med i serien selv.

»Vi er den første tv-serie i verden med 1.000 manuskriptforfattere«, som Zulu-redaktør Maj-Britt Landin udtrykker det.

'Tamponius' går til angreb
Politiken.dk møder hende og resten af 'Sjit'-holdet i en lille lejlighed på Tagensvej på Nørrebro.

Her er instruktørerne Kasper Birch og Barbara Rothenborg i gang med at optage en række webisodes (kortfilm til nettet), inspireret af input fra folket.

En af dem handler om vennerne Emil og Øland, der vælter fulde hjem fra en bytur og finder en blodtilsølet tampon på toilettet, som de under lige dele morskab og væmmelse kaster efter hinanden.

»Uhuhuhu, her kommer det store tamponmonster Tamponius«, lyder en replik, der er meget sigende for det humoristiske niveau i 'Sjit Happens'.

Åndsaristokrater bør nok kigge andetsteds efter føde, men er på den anden side heller ikke målgruppen.

Tamponmonster.  Øland (spillet af Nikolaj Stokholm) morer sig med en blodig tampon. Foto: Thomas Porsager.

»Vi henvender os til unge mellem 15 og 25 år - altså folk, der bruger nettet meget, går i byen med vennerne, dater. Folk, der kan spejle sig i vores karakterer«, siger Maj-Britt Landin.

Zulu giver rammen - du kommer med indholdet
Frem til januar er 'Sjit Happens' i idefasen.

Og via programhjemmesiden og Facebook inviteres seerne til at byde ind med historier og replikker til oplæg som: 'Har du en akavet sex-oplevelse, der fortjener en tur på tv'?, 'Er du nogensinde blevet dumpet (eller har dumpet en anden) på en tarvelig eller ufed måde?' og 'Har du en røver fra dit studie? Vi leder efter sjit fra fredagsbar, læsegruppe eller rustur'.

WWWSe mere på sjithappens.zulu.dk (eksternt link)

De bedste ideer og replikker samles op af seriens instruktører og manuskriptforfattere.

Herefter er det dog ikke slut med seerkontakten, for i næste fase, indsamlingsfasen, opfordres seerne til at byde ind på Zulus konkrete ønsker til locations og effekter. Måske mangler produktionen lige en heavymetal-agtig toværelseslejlighed på Vesterbro. Måske en lille, rød bil. Måske en gammel herrecykel. Måske en ordentlig bunke statister.

»Og hvis nogen kender en eller anden weirdo, der kan noget virkelig underligt, som ville passe perfekt ind i handlingen, kan det sagtens tænkes, at vi kan bruge ham«, siger Maj-Britt Landin.

Castet.  Her er de fem venner. Mads (Jonathan Harboe), Olau (Ruben Søltoft), Emil (Claes Quaade), Ane (Stephania Potalivo) og Øland (Nikolaj Stokholm). Pr-foto.

PolitikenPlus
 • Tosca Oplev en af de mest elskede og tragiske operaer af mesteren Puccini. Historien om Tosca, der vil redde sin elskede, oser af jalousi, mord, begær og bedrag.

  Pluspris fra 556 kr. Alm. pris fra 695 kr. Køb
 • Art Copenhagen 2014 Danmarks internationale kunstmesse

  Pluspris 65 kr. Alm. pris 95 kr. Køb
 • Færøske Biodage - Atlantic Rhapsody Jubilæumsvisning af den første færøskproducerede spillefilm, Atlantic Rhapsody (1989), hvis underfundige og sprudlende skildring af hverdagslivet i Tórshavn havde premiere for 25 år siden.

  Pluspris 40 kr. Alm. pris 60 kr. Køb
 • 24 låger med Jensen Få rabat med dit Pluskort på Teatret Svalegangen i Aarhus.

  Pluspris 145 kr. Alm. pris 190 kr. Køb
 • Kendte Folk & Kendte Folks Børn ? et dobbeltprogram om hvordan det hele begyndte af Mark Twai n og Morti Vizki.

  Pluspris 156 kr. Alm. pris 195 kr. Køb