Annonce
Annonce
Annonce
Medier

Politiken har verdens bedste fotoelev

Magnus Holm er kåret til 'College Photographer of the Year' i anerkendt konkurrence.

Gem til liste

De ringede til ham fra USA omkring kl. 01.30. Og vækkede ham. Og helt ærligt husker han ikke fuldstændig, hvad hverken han eller dommeren sagde.

Men meddelelsen står på konkurrencens netside i dag, så det er rigtigt:

Magnus Holm, der har været fotoelev på Politiken siden august 2011, er blevet 'College Photographer of the Year'. Som den første dansker nogensinde.

Ud af over 10.000 indsendte fotografier vurderede en dommerkomite bestående af fotoredaktører og fotografer fra blandt andet Washington Post, National Geographic og Los Angeles Times, at Magnus Holms serie af billeder, både portrætter og reportagefotografier, var så overbevisende, at det berettiger ham til titlen verdens bedste fotograf-elev.

SE MAGNUS HOLMS VINDERBILLEDERSådan bliver man verdens bedste fotograf-elev

»Jamen, jeg sov som sagt, da de ringede ovre fra Missouri, hvor dommerkomiteen sad. Og jeg er altså ret lang tid om at vågne, så jeg forstod det ikke lige - at jeg havde vundet. Og det kunne man vist godt høre«, siger Magnus Holm.

»Hvad det betyder? Jamen, det betyder da helt vildt meget. Der er vist også noget med, at man får tilbudt et praktikophold på National Geograhic. Det lyder jo fantastisk«, siger den 24-årige fotograf-elev. Prisvinder.  Magnus Holm.

Oprettet i 1945
College Photographer of the Year er de studerendes udgave af en af verdens største og mest anerkendte fotokonkurrencer, Pictures of the Year, POY. College-udgaven blev oprettet i 1945, og dens priser er således blevet uddelt 67 gange.

Konkurrencens vindere kåres i forskellige kategorier som sportsfoto, portrætter, reportager og nyhedsfoto. Og derudover gives der så en hovedpris for en samling af billeder, som viser fotoelevens bredde og evner inden for flere kategorier. Og det er for en sådan såkaldt portefolie af billeder, at Magnus Holm i nat tog sejren hjem.

I hans serie, der rummer fotografier taget inden for det seneste halvandet år, findes blandt andet et portræt af skuespilleren, stand-up'eren Jan Gintberg, af den tidligere boksemester Tom Bogs samt billeder fra Hovedbanegården i København, en nazidemonstration i Århus og to reportager, en i Ukraine og en i Detroit.

SE SERIEN FRA DETROIT Detroit - farvel til den amerikanske drøm

Flere danske priser
Ud over titlen som 'College Photographer of the Year' vandt Magnus Holm også førsteprisen i kategorien 'Bedste udenlandske reportage' for sin serie om glemte, misbrugshærgede børn i Kharkiv, en af de ukrainske byer, der var vært for EM i fodbold i sommer.

SE SERIEN FRA UKRAINE EM-by er fuld af glemte børn

I det hele taget gjorde danske fotostuderende et tungt og godt indhug i priserne. Fem guldmedaljer blev det til - til fotostuderende Marie Hald i dokumentar-kategorien, Nikolai Linares i kategorien 'interpretive project', Tobias Nørgaard Pedersen vandt en førstepris i 'Billedserier, indland', Bjarke Bo Olsen ligeledes for et billede i kategorien 'Nyheder' og Jeppe Bøje Nielsen i portræt-kategorien.

Og endelig hentede Lærke Posselt, der er tidligere fotoelev på Politiken, en bronzemeldalje for sit portræt af en to-årig deltager i en amerikansk skønhedskonkurrence. Posselt er tidligere kåret til årets bedste portrætfotograf:

LÆS OGSÅPolitiken-fotograf har taget verdens bedste portræt

PolitikenPlus
 • Heart of Darkness Republique har udfordret sansernes mester Enrique Vargas til for første gang at skabe et univers, hvor du kan møde din mørke side. Det er en eksklusiv ekspedition for dig ind i mørkets hjerte.

  Pluspris 250 kr. Alm. pris 350 kr. Køb
 • Aarhus Litteraturfestival Prøv det på fransk. Vild med ORD har i år et fransk tema.

  Pluspris fra 45 kr. Alm. pris fra 60 kr. Køb
 • Sympati for Djævelen Nazist? Tysk teater ikon! Mefistomester - om Gustaf Gründgens som finder sig godt til rette og gør karriere under Det Tredje Rige.

  Pluspris 80 kr. Alm. pris 135 kr. Køb
 • Brahms & Sjostakovitj Den franske violinvirtuos Renaud Capucon er solist i Brahms' romantiske Violinkoncert. Sjostakovitjs 1. Symfoni er et af historiens mest overlegne debutværker, skrevet af et nyskabende og flabet geni.

  Pluspris fra 128 kr. Alm. pris fra 180 kr. Køb
 • Teater Momentum Få rabat med dit Pluskort på Teatret Momentum i Odense.

  Pluspris 120 kr. Alm. pris 160 kr. Køb