Annonce
Annonce
Medier

'Statsminister' Babett kæmper om Emmy i nat

'Borgen'-skuespilleren kalder det »super tilfredsstillende« at være nomineret.

Hun har vundet både Robert'er og Bodil'er for sine skuespilpræstationer, men Sidse Babett Knudsen lægger ikke skjul på, at en Emmy - tv-branchens svar på en Oscar - vil være »en kolossal fjer i hatten« for den danske skuespiller.

Prisen uddeles natten til tirsdag dansk tid, og den danske skuespiller er nomineret til prisen for bedste kvindelige skuespiller for sin rolle som statsminister Birgitte Nyborg i DR1's populære dramaserie 'Borgen'.

LÆS OGSÅSidse Babett kan vinde en Emmy

»Nu er jeg jo nervøs for hybris og alt det der. Men at vinde vil betyde rigtig meget, for det er en meget fornem pris. Jeg er meget, meget taknemmelig alene for at være i betragtning til prisen«, siger hun til Ritzau.

»Jeg har virkelig brugt så mange kræfter, som jeg overhovedet kunne, på den rolle. Så når man bliver belønnet på den måde med muligheden for en pris, så bliver man virkelig glad. Det er jo super tilfredsstillende at få anerkendelse«, siger hun.

Masser af danske triumfer
Første sæson af 'Borgen' blev vist i 2010, anden sæson i 2011, og tredje sæson er i øjeblikket ved at blive indspillet. Det er de sidste to afsnit af den aller sidste sæson, der bliver lagt sidste hånd på. Tredje sæson bliver vist i begyndelsen af 2013.

I kampen om en Emmy er hun oppe mod et international felt bestående af en argentiner, en kineser og en skotte. Hun tør ikke spå om sine vinderchance, men det er dog uomtvisteligt, at serier fra DR har godt fat i udlandet og er meget hypet i disse år.

For 10 år siden vandt 'Rejseholdet' en Emmy. Og siden har 'Nikolaj og Julie', 'Ørnen' og 'Unge Andersen' vundet priser.

Derudover har 'Forbrydelsen' været nomineret ligesom Sofie Gråbøl i 2008 blev nomineret som bedste kvindelige skuespiller for sin rolle som Sarah Lund - dog uden at vinde.

LÆS OGSÅForbrydelsen II fik ingen Emmy

'Danmark fedter ikke'
Hos Sidse Babett Knudsen er der ingen tvivl om, hvorfor de danske serier er så populære - også i udlandet.

»Når vi laver noget, som ikke fedter for udlandet, og hvor vi ikke leger amerikanere, men hvor vi er tro mod de historier, som er lavet til danskere om danskere, så kan de andre lande genkende sig selv«.

»Der er et eller andet grundlæggende menneskeligt i historierne og de personer, som bliver skildret«, siger hun.

LÆS OGSÅ'Borgen' vinder britisk tv-pris

Og derudover mener hun, at det er afgørende, at DR prioriterer dramaerne så højt. Man sørger altid for at få de bedste fotografer og instruktører, mens det i andre lande måske mere bliver set som en sidegeschæft.

Spændende karakter at udvikle
Og for hendes eget vedkommende, så har rollen som statsminister også en unik tiltrækningskraft for de fleste, mener hun.

»Det er en enestående funktion at være statsminister, som alle er nysgerrige på lige meget, hvor du kommer fra. Det er jo ikke en person eller rolle, vi alle kender til. Man agerer i en sfære, som er utilgængelig for de fleste«.

»Det er spændende at følge med i, og det har også været spændende for mig at udvikle på selve karakteren med de mange nuancer og følelser«, siger hun.

LÆS OGSÅ'Borgen'-hold overrasket og lykkelige over pris

Natten til tirsdag dansk tid bliver hun klogere på, om hendes fortolkning og indsats i rollen bliver belønnet med prisen som årets kvindelige tv-skuespiller.

Del link
Relaterede artikler
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce