Annonce
Annonce
Annonce
Medier

Aalbæk i ny mediefejde: Jeg er ikke så fattig, som BT skriver

Pressenævnet skal få avisen til at skrive, hvor rig Peter Aalbæk reelt er.

Gem til liste

Filmproducent Peter Aalbæk Jensen er endnu engang faret i flint over den måde, han bliver behandlet i pressen.

Denne gang er det to BT journalister, der har krænket ham ved ikke at nævne hele omfanget af filmproducentens formue i en række artikler om Zentropa-direktørens økonomi.

I en mail skriver han til politiken.dk, at han » forlanger, at der blevet rettet op på dette vrangbillede af min personlige økonomi«.

For nylig var filmproducenten fra Zentropa i vælten, da han ville lægge injuriesag an mod filmmagasinet Ekko. Men der blev efter et længere forløb indgået et forlig mellem parterne.

LÆS ARTIKELZentropa er parat til at indgå forlig med Ekko

Nu vil Peter Aalbæk så indklage BT og to journalister for Pressenævnet.

Gennemgang af formue
BT beskriver i en artikelserie 18. og 19. november omfanget af Peter Aalbæk Jensens formue og nævner blandt andet et hus på Sydfyn, en husbåd til mere end tre mio kr., lejligheder i København og Berlin og et sommerhus på ferieøen Kreta. Inklusiv fotodokumentation.

Avisen skriver desuden, at filmproducenten gennem de seneste fem år har hævet ni millioner kroner til sig selv i det private holdingselskab Fortuna ApS, der er en del af Zentropa-koncernen.

Vil på forsiden
Men B.T. nævner ikke i artiklerne, at Zentropas hovedsæde i Filmbyen er ejet af Peter Aalbæks selskab Himmerig.

»Artiklerne fremstiller mig dermed væsentligt mere forarmet, end jeg er, og det kræver jeg en berigtigelse af opsat på forsiden og på to helsider som den første artikel«, skriver Peter Aalbæk Jensen i mailen til poltiken.dk.

Mellem linjerne er det dog tydeligt, at filmbossen i virkeligheden ikke er fortørnet over mangel på grundighed i BT's research, men snarere er vred over, at man har brugt ressourcer på at afdække hans økonomi og på for eksempel at finde og fotografere hans sommerhus i Halland.

I BT's artikler om Aalbæk problematiseres det, at Zentropa-koncernen de seneste 10 år modtaget knap 300 millioner kroner fra Det Danske Filminstitut samtidig med, at selskabskonstruktionen er uigennemsigtig.

Claus Holm, professor i regnskabsvæsen på Aarhus School of Business citeres for at sige:

»Hvis man har den tanke, at alt skal være fair og åbent, så er det umuligt for udenforstående at overskue konstruktionen, når man har gjort som Zentropa. Når man så modtager offentlige støttemidler, gør konstruktionen det også utrolig svært for staten at se, hvor pengestrømmene ender henne«.

PolitikenPlus
 • Merry Christmas, Baby DR Big Bandet afslutter 2014 for fuld julemusik. Solisterne Sinne Eeg og Mads Mathias, som efter hånden er blevet kære gengangere med bandet, vil føre os til tops på julehumørbarometret?

  Pluspris 220 kr. Alm. pris 295 kr. Køb
 • Mefisto Mefisto er en dramatisk fortælling om magt og menneskelig stræben efter både succes og værdighed.

  Pluspris fra 120 kr. Alm. pris fra 220 kr. Køb
 • Lulu Lulu er en grådig femme fatale, der begæres af alle mænd ? men dem, der møder hende, går til grunde: En læge forelsker sig i Lulu, overrasker hende sammen med en kunstner og dør af et hjerteslag.

  Pluspris fra 460 kr. Alm. pris fra 575 kr. Køb
 • Rasmus Lyberth Den grønlandske sanger, sangskriver og skuespiller har siden 1970'erne været et af landets mest populære ansigter.

  Pluspris fra 160 kr. Alm. pris fra 200 kr. Køb
 • Marie Carmen Koppel julekoncert Danmarks gospel- og souldiva Marie Carmen Koppel har tilbragt to år som gospelsanger i en kirke i Brooklyn.

  Pluspris fra 195 kr. Alm. pris fra 235 kr. Køb