Annonce
Annonce
Medier

Lokalavis afslører ejere af skydevåben

Amerikansk avis offentliggør navne og adresser på våbenejere.

Nogle gange er det ikke velset at udbrede informationer, der allerede er tilgængelige, men som flertallet ikke kender til.

Det var lige præcis, hvad den lille lokalavis The Journal News gjorde, da den for nylig offentliggjorde navne og adresser på alle registrerede skydevåben-ejere i deres lokalområde.

Nu har avisens personale fået bloggere på nakken, der har afsløret redaktører og journalisters adresser.

Skydevåbnene inde hos naboen
The Journal News dækker bl.a. de to mondæne regioner Westchester County og Rockland County i staten New York.

Sidstnævnte ligger ikke ret langt fra Newtown i Connecticut, hvor den skuddrama-ramte Sandyhook-skole befinder sig. Under overskriften 'Skydevåben-ejeren inde ved siden af’ bragte avisen i denne uge en oversigt over de mennesker, der var registreret som ejere af skydevåben i de to områder.

LÆS OGSÅ Våbentilhængere vil smide journalist ud af USA

På avisens hjemmeside kunne man endda finde et interaktivt kort, hvor det præcist var udpeget, hvor våbnene gemte sig.

Avisen var kommet i besiddelse af informationerne gennem en anmodning om aktindsigt gennem den såkaldte Freedom of Information-lov. Med andre ord er det offentligt tilgængelige informationer, avisen har samlet og publiceret.

Alligevel har det vakt furore, især blandt våbenejerne selv. Avisen anklages for at have gjort tyveri af skydevåben væsentligt nemmere, og for at have krænket privatlivets fred.

Redaktørens familiebilleder offentliggjort
En flok bloggere har nu taget til genmæle på en mere aktiv måde.

De har publiceret navne og adresser på alle avisens medarbejdere og har lagt dem op på et interaktivt kort på samme måde.

LÆS OGSÅ Amerikanske stjerner efter Newtown-massakre: Nu er det nok

Den mest aktive af disse bloggere har endda afsløret billeder af en redaktør på avisen samt hendes private telefonnummer og nummerplade.

Samme blogger har også taget toppen af kransekagen med. Han har afsløret informationer om Gracia Martore, der er topchef i mediegiganten Gannett, der ejer The Journal News.

Del link
Relaterede artikler
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce