Annonce
Annonce
Medier

Ekstra Bladet har mistet hver tredje læser på et år

Avisen er på vej med ny søndagssatsning og endnu flere afsløringer.

Annonce

»Vi tror stadig på avisen. Men der er selvfølgelig ingen tvivl om, at vi gerne så, at der var nogle flere, der læste den«.

Det siger Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør Poul Madsen efter Gallup/Indeks Danmark i går offentliggjorde avisernes læsertal for 3. kvartal 2013, august til oktober.

Ekstra Bladet er den danske avis, der har tabt flest læsere i forhold til samme periode sidste år, hvor 242.000 læsere ifølge Gallups målinger læste avisen.

Det skriver Mediawatch.

Tallet er efter oktober 2013 faldet til 163.000 læsere - altså et fald på 32,8. procent. Tallet betyder at avisen nu har færre læsere end Børsen, der læses af 171.000 personer og også færre end BT, der læses af 178.000 og 'kun' oplever et fald i læsere på 27 procent.

LÆS ARTIKEL Ekstra Bladet og BT sælger ikke nok aviser

Tallene overrasker ikke Poul Madsen.

»De er jo en konsekvens af, at oplaget er faldet til omkring 50.000 i hverdagene. Men det betyder på ingen måde, at vi har opgivet papiravisen. Tværtimod har vi solgt rigtigt godt de seneste uger, hvor vi har haft nye afsløringer hver dag. Afsløringer om Lars Løkke, Jacob Scharff (PET-chef, red.) og Don Ø, det er det stof, der får læserne til at købe avisen«, siger Poul Madsen.

Han fortæller, at man på Ekstra Bladet er holdt op med at skelne mellem papir og net og i stedet ser på betalt indhold og gratis indhold.

LÆS ARTIKELEkstra Bladet nedlægger over 20 stillinger

Betalt indhold er både papiret og det digitale abonnement, Ekstra, som cirka 10.000 brugere indtil videre har købt sig adgang til. Og dem som vil betale vil fortsat få den linde strøm af afsløringer, som har fyldt Ekstra Bladet især de seneste uger, lover Poul Madsen.

Han lover desuden en ny og skarpere søndagsavis, som er klar i løbet af et par måneder.

Frontløbere i verdenstendens
Poul Madsen håber, at det værste oplagsfald og dermed også læserfald er overstået.

»Vores problem er lige nu, at vi er frontløbere i en verdenstendens. Det er over hele verden tabloidmedier, der bliver ramt på papiret men til gengæld vinder på nettet. Vi oplever størst tilbagegang lige nu, men det samme vil ske med morgenaviserne indenfor de næste to år«, spår Poul Madsen.

Af samme grund arbejder landets største morgenaviser med også at tage penge for digitalt abonnement.

SPØRG CHEFREDAKTØRENHvorfor indfører politiken.dk betaling?

Kun to aviser er kommet styrket ud af det seneste år, hvis man ser på læsertallene.

MetroXpress er med et gennemsnitligt læsertal på 398.000 - en stigning på 13,7 procent - Danmarks mest læste avis.

Politiken er næststørst - 352.000 læsere: En stigning på 0,6 procent.

Ifølge Mediawatch læses samtlige danske dagblade af 12,3 procent færre personer i forhold til for et år siden.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce