Annonce
Annonce
Medier

Klassisk hitparade på P2

'Jersild & Jukeboxen' på P2 er en rodet affære

Radioanmeldelse. Den anerkendte journalist Jens Olaf Jersild er nu at finde på P2 med et program, der til forveksling kunne have heddet 'Jersild & rodekassen'.

Journalisten Jens Olaf Jersild har i årtier været en skarp og engageret DR-medarbejder, der slog sit navn fast i 1980’erne med ’Grønjakkesagen’, som gik hele vejen til Menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg.

Nu om stunder støder man ind i Jersild på sene tidspunkter i DR 2 og tidligt søndag morgen på radioens P2 har jeg erfaret, når jeg sidder i slåbrok med avisen og et stort krus kaffe.

’Jersild & Jukeboxen’ er, som det præsenteres, »en tilsyneladende umulig blanding« af klassiske hits og aktuelle debatemner som dansk politik og kulturliv. Det kan jeg skrive under på efter at have hørt udsendelsen en del gange, ofte i forlængelse af et ulideligt skabagtigt børneprogram kaldet ’Shanes symfoni’.

LÆS OGSÅP3 bliver kritiseret for at jagte lyttertal

Forleden havde Jersild inviteret den politiske redaktør på Fyens Stiftstidende, Elisabet Svane, og skuespilleren Pernille Højmark i studiet til en samtale om henholdsvis flygtningestrømmens påvirkning af de nationale budgetter og en ny musical med pophits fra 00’erne.

Ingen kan tage fra Jersild, at han er et utroligt begejstret menneske

Det kom der et sjældent forvirrende program ud af, og man kan vist bedre tale om en klassisk rodekasse end jukeboks.

For min skyld må man hellere end gerne eksperimentere med formerne og introducere nye lyttere til de klassiske klassikere, så længe man fornemmer en form for rød tråd. Men i ’Jersild & Jukeboxen’ bevæger samtalen sig snart i øst, snart i vest, og til sidst måtte radioværten udbryde: »Ja, der er jo så mange spor i snakken«.

Ingen kan tage fra Jens Olaf Jersild, at han er et utrolig begejstret menneske med stor nysgerrighed og et smittende humør. Men tit kunne man ønske sig, at han undlod at afbryde gæsterne med sine utålmodige ’ja’, ’aha’ og ’mhmm’.

LÆS OGSÅSelvfølgelig skal DR være på nettet

Stakkels Elisabet Svane fik dårligt lov til at fortælle om sin sydsjællandske mommor og anekdoten om lakridsfabrikanten og de labre larver, før Jersild havde afsløret det meste af hendes familiehistorie i købmandsgården. Lad dog gæsterne tale ud!

Og så er der musikken. I ’Jersild & Jukeboxen’ får lytteren lov til at »tage bad i klassiske hits«, som det hedder, og i søndags havde chefdirigent Michael Bojesen fornøjelsen at vende plader og kæle for de utrænede ører hjemme i stuerne.

Jeg er med på, at man ikke kan vække lytterne søndag morgen med tolvtonemusik af Arnold Schönberg, hvis man vil have et bredere publikum til at tænde for P2. Men lidt større musikalske udfordringer end ’Elvira Madigan-suiten’, operahittet ’Nessun dorma’ og den mest fortærskede af dem alle – Vivaldis ’De fire årstider’ – ville klæde programmet.

Selv de største hits bliver trættende, når man lige er vågnet.

For abonnenter
Redaktionen anbefaler

Dansk radio er ikke med på beatet

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce