Ikon. Anderson Cooper er en af amerikansk journalistisks største personligheder. Som udsendt reporter har han bl.a. dækket folkemordet i Rwanda, tsunamien i Asien, orkanen Katrina, prins Charles' bryllup med Camilla Parker Bowles samt jordskælvet i Haiti. Han har modtaget en perlerække af priser for sin journalistik, bl.a. fem Emmy'er.
Foto: JASON DECROW (arkiv)/AP

Ikon. Anderson Cooper er en af amerikansk journalistisks største personligheder. Som udsendt reporter har han bl.a. dækket folkemordet i Rwanda, tsunamien i Asien, orkanen Katrina, prins Charles' bryllup med Camilla Parker Bowles samt jordskælvet i Haiti. Han har modtaget en perlerække af priser for sin journalistik, bl.a. fem Emmy'er.

Medier

Kendt CNN-vært får masser af ros efter privat afsløring

Men en kollega advarer Anderson Cooper, der er sprunget ud som bøsse.

Medier

»Jeg er stolt af dig, Anderson Cooper«.

Sådan skriver den lesbiske komiker Ellen DeGeneres på Twitter i en kommentar til, at den kendte CNN-vært Cooper forleden bekræftede en temmelig offentlig hemmelighed i den amerikanske medieverden - nemlig at han er bøsse.

'Afsløringen' faldt i en mailudveksling mellem Cooper og hans kollega og ven Andrew Sullivan på sidstnævntes blog på netavisen The Daily Beast.

WWW Anderson Cooper: Faktum er: Jeg er bøsse ( eksternt link)

»Jeg er bøsse. Det har jeg altid været, og det vil jeg blive ved med. Og jeg kunne ikke være mere lykkelig, stolt og tilfreds med mig selv«, fastslår Cooper, der i øvrigt er søn af den stenrige skuespiller og designer Gloria Vanderbilt.

Hilsner og vitser på Twitter
Flere kolleger og kendisser fløj straks til tasterne for at lykønske Cooper med udmeldingen.

»Jeg er så stolt af dig, Anderson Cooper. Har altid været det. Vil altid være det«, tweetede Kelly Ripa, skuespiller og vært på talkshowet 'Live! With Kelly'.

»Godt gået, Anderson Cooper. Du er sej«, skrev skuespilleren Neil Patrick Harris, der selv sprang ud i 2006.

»Slap nu af. Det har altid været cool at være bøsse«, skrev skuespilleren Mia Farrow i en af de mere humoristiske tweets.

Sarkastiske røster spekulerer i, at Cooper springer ud netop nu for at vende en vigende seertalstendens i sit program 'Anderson Cooper 360°'.

»Anderson Cooper siger, han ikke ville komme med offentliggørelsen på CNN, fordi han gerne ville have, at nogen rent faktisk hørte det«, lyder det fra komikeren Andy Borowitz.

Ven er bekymret for Cooper

Andersons Coopers gode ven, komikeren Kathy Griffin, har kendt til - og holdt på - hemmeligheden i årevis.

Og selv om hun mange gange er blevet bedt om at kommentere Coopers seksualitet, har hun altid holdt tæt.

»Tro det eller ej: Det er ikke min opgave at skubbe folk ud af skabet. Jeg er komiker, ikke journalist«, skriver hun i et andet indlæg på Daily Beast.

WWWKathy Griffin: Jeg kunne aldrig drømme om at 'oute' Anderson Cooper ( eksternt link)

Men selv om Griffin er overmåde stolt af sin ven, har hun samtidig en advarsel til ham: Husk på, at ikke alle lande er lige tolerante over for homoseksuelle.

Og da Cooper ofte rapporterer fra verdens brændpunkter i breaking news-situationer, kan hans åbenhed om sin seksualitet gøre ham sårbar for angreb, mener Griffin.

LÆS ARTIKEL

»Virkeligheden er, at på trods af den ægte, vigtige, livsforandrende proces, vi har gennemgået i dette land med hensyn til at behandle alle - uanset seksualitet - med ære og respekt, er USA - og verden - ikke fuldt ud repræsenteret ved Chelsea, New York City«.

»Jeg elsker min ven og er utrolig stolt af ham. Men jeg ønsker, at han skal passe på sig selv. På den anden side ville han ikke passe sit job, hvis han var alt for forsigtig. Og så ville han ikke være den, han er«, siger Kathy Griffin.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce