Ærtehalm. Har man sagt (Michael) Wikke, må man også sige (Steen) Rasmussen. De to spradebasser står bag et hav af film- og tv-serier. Det er i øvrigt Wikke til højre.
Foto: JENS DRESLING

Ærtehalm. Har man sagt (Michael) Wikke, må man også sige (Steen) Rasmussen. De to spradebasser står bag et hav af film- og tv-serier. Det er i øvrigt Wikke til højre.

Medier

Wikke og Rasmussen: Vi tager julekalenderen alvorligt

Makkerparret bag 'Hannibal og Jerry' præsenterer 'Julestjerner', årets DR-julekalender.

Medier

»Vi har taget det alvorligt med, at vi åbner en låge af gangen. Lidt ligesom hvis det var en pakkekalender, og du pakker en ting op ad gangen. Du starter jo ikke med at pakke afsnit 24 op, vel?«, fortæller Steen Rasmussen.

Når Danmarks Radio 1. december præsenterer den nye julekalender ’Julestjerner’, er det samtidig makkerparret Michael Wikke og Steen Rasmussens første bud på en julekalender til danskerne.

Finder altid på noget nyt Og selv om de to kolleger har knoklet side om side med manuskript og instruktion de sidste 29 år, er samarbejdet ikke begyndt at kede dem. Tværtimod.

»Vi finder altid på noget nyt. Det er den allerbedste måde at samarbejde på. Vi har aldrig lavet to’ere eller fortsættelser. Men det har været en stor glæde at lave noget, der kan fortsætte nu. Så det er noget helt nyt at lave sådan en serie«, fortæller Steen Rasmussen til politiken.dk.

De to kolleger er stadig pot og pande og har netop præsenteret julekalenderen for pressen side om side med de skuespillere, de selv har håndplukket og efterfølgende skrevet rollerne til.

Vi kan godt lide at vende tingene på hovedet og tage en fremragende Shakespeare-skuespillerinde som Birthe Neumann for eksempel og gøre hende til en grusgrevinde i vores verden

I udvælgelsen af skuespillerne har de arbejdet meget med at gøre tingene anderledes.

»Vi kan godt lide at vende tingene på hovedet og tage en fremragende Shakespeare-skuespillerinde som Birthe Neumann for eksempel og gøre hende til en grusgrevinde i vores verden«, siger Rasmussen, inden Michael Wikke afbryder.

»Og en Rasmus Bjerg som en mere afdæmpet tømrer«.

»Nu har han jo spillet meget højtråbende roller i fjernsynet tidligere«, supplerer Rasmussen, inden Wikke konstaterer.

»Det udfordrer os, og det udfordrer også dem. Vi bringer hinanden helt nye steder hen«.

Wikke: Har startet et lavineskred
Derfor vil seerne også få mulighed for at se Birthe Neumann som den excentriske grusgravsentusiast, Vera Grus, i serien eller Szhirley som den højgravide familiemor.

Wikke og Rasmussen er blandt andet mændene bag ’Flyvende Farmor’, ’Hannibal og Jerry’ samt det lidt ældre ’Tonny Toupé Show’.

De seneste tre år har de arbejdet med at skabe den helt rigtige cocktail til danskerne og har brugt stort set alle vågne timer på projektet.

Når du starter det her, så trykker du på en knap, der udløser et lavineskred, og så er der kun en ting at gøre, og det er at løbe. For der er ikke noget, der stopper nu, før optagelserne er færdige.


Tre års arbejde
»Når du starter det her, så trykker du på en knap, der udløser et lavineskred, og så er der kun en ting at gøre, og det er at løbe. For der er ikke noget, der stopper nu, før optagelserne er færdige«, siger Michael Wikke.

Er det her en julekalender, der kan gå over i historien?

»Det håber vi da, men det kan man aldrig vide på forhånd. Vi har gjort os rigtig umage og har brugt 29 års erfaring på at skrue det her sammen«, siger Michael Wikke, inden Steen Rasmussen tilføjer.

»Hvis det bliver en klassiker, så er det i orden, og hvis det ikke gør, så er det også i orden. Vi har gjort det, så godt som vi kunne gøre. Der er ikke en eneste scene, vi er utilfredse med«.

Tid til afslapning

Og når december er overstået, og fokus er lidt væk fra ’Julestjerner’ er næste projekt allerede klar til Wikke og Rasmussen.

Vi har levet inde i den her julekalender i, jeg ved ikke hvor, langt tid. Nu skal vi lige have det, vi kalder en julekalenderfri periode.

De skal slappe af.

»Vi har levet inde i den her julekalender i, jeg ved ikke hvor, lang tid. Nu skal vi lige have det, vi kalder en julekalenderfri periode«, siger Steen Rasmussen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce