Foto: Finn Frandsen
Medier

Forlag vil digitalisere 15.000 bøger på to år

Lindhardt og Ringhof forsøger med massiv annoncekampagne at støvsuge bogmarkedet for ledige rettigheder.

Medier

Digitaliseringen af dansk litteratur går simpelthen for langsomt.

Det mener forlagsdirektør Lars Boesgaard fra Lindhardt og Ringhof, som i dagens aviser gennem helsidesannoncer forsøger at tiltrække forfattere, oversættere, arvinger og andre rettighedshavere til at få ældre bogtitler udgivet som e-bøger på forlagets platform Sagabooks.dk.

LÆS OGSÅ

»Det handler om, at det digitale bogmarked i Danmark er latterligt bagefter de andre kulturområder. Folk kan se tv-serier på nettet, de kan se film og høre musik, men vi har ikke fået taget ordentlig hul på at digitalisere den danske litteratur. Vi har selv tusindvis af titler, vi er ved at gøre tilgængelige, og der sidder masser af forfattere, som gerne vil have, at deres titler bliver tilgængelige igen,« siger Lars Boesgaard.

Fordobling af antallet af e-bøger

I løbet af de kommende to år er ambitionen at få digitaliseret 15.000 bøger.

Det vil ifølge forlaget fordoble antallet af e-bøger i Danmark.

Det handler om, at det digitale bogmarked i Danmark er latterligt bagefter de andre kulturområder.

Hos konkurrenten Gyldendal har man ikke lyst til at kommentere initiativet fra L&R.

Adm. direktør Stig Andersen siger, at Gyldendal ikke har planer om at komme med en lignende bred invitation til landets forfattere og øvrige rettighedshavere.

Og i øvrigt mener han slet ikke, det går specielt langsomt med digitaliseringen i Danmark.

LÆS OGSÅ

»Jeg har gode forlagskontakter i både Norge og Sverige, og som nation behøver vi ikke skamme os over hastigheden i digitaliseringen. Det er en kompliceret affære, hvor mange rettigheder skal afklares. Vi har selv aftaler, der går flere årtier tilbage, hvor ingen havde tænkt på digitalisering. I øjeblikket har vi gang i et projekt, hvor vi nu har digitaliseret ca. 3.000 titler fra vores backliste og arbejdet fortsætter«, siger Stig Andersen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce