Kritisk. »Når man som DR får 3,7 milliarder kroner, må man også levere nogle af de ting, som ligger i public service-kontrakten. Så vi vil tage initiativ til, at man gennemgår publice service-kontrakten, og sikre os, at man leverer det, man har forudsat der«, siger Peter Skaarup
Foto: JAN GRARUP

Kritisk. »Når man som DR får 3,7 milliarder kroner, må man også levere nogle af de ting, som ligger i public service-kontrakten. Så vi vil tage initiativ til, at man gennemgår publice service-kontrakten, og sikre os, at man leverer det, man har forudsat der«, siger Peter Skaarup

Dansk Folkeparti i nyt angreb på DR

Partiet vil gå DR’s public service-kontrakt efter i sømmene. Ideologi, siger S.

Medier

Dansk Folkeparti kritiserer nu også DR for ikke at leve godt nok op til sine public service-forpligtelser. Det kommer i kølvandet på, at for blandt andet at fylde for meget i mediebilledet. I et debatindlæg i Politiken i dag skriver DF’s gruppeformand, Peter Skaarup, at partiet hellere end gerne vil samarbejde med regeringen om at sikre, at DR kommer til at levere mere public service for pengene.

»Jeg glæder mig over, at Claus Hjort Frederiksen åbner debatten. Når man som DR får 3,7 milliarder kroner, må man også levere nogle af de ting, som ligger i public service-kontrakten. Så vi vil tage initiativ til, at man gennemgår publice service-kontrakten, og sikre os, at man leverer det, man har forudsat der. Og gerne mere til«, siger Peter Skaarup, der både kritiserer DR’s udbud, som til en vis grad er »noget, man kan få alle andre steder«, og DR’s stærke position på net- og radiofronten.

LÆS SKAARUPS DEBATINDLÆG

»Vi skal signalere til DR, at man f.eks. ikke ønsker, at DR skal prøve at udslette kommercielle aktører fra dag 1, når de prøver at finde på en ny idé, eller at DR skal tage brødet ud af munden på en række af de andre medier, som f.eks. aviserne, som også leverer netnyheder«, siger han.

I første omgang er det da signalpolitik - og det er god signalpolitik, for det sender det signal, at der har været et folketingsvalg, og at der er kommet et andet politisk flertal

I er jo med i et medieforlig, der gælder til 2018. Er det ikke bare signalpolitik, når I nu blander jer i, hvad DR skal eller ikke skal?

»I første omgang er det da signalpolitik – og det er god signalpolitik, for det sender det signal, at der har været et folketingsvalg, og at der er kommet et andet politisk flertal. Og ja, der er et medieforlig, men der er også et andet flertal, som har mulighed for at gøre nogle ting i forhold til DR. Der kan laves tillægsaftaler, og der kan laves forhandlinger i forskellige sammenhænge omkring de her ting. Der er jo meget elastik i de formuleringer, man har i en public service-aftale«.

Ville I være klar til at bryde medieforliget?

»Nej, der er ikke nogen, der taler om at bryde et forlig, men der er nogen, der taler om, at vi skal tage de public service-forpligtelser alvorligt, og at vi skal signalere til DR, at nu vil de blive taget alvorligt«.

Brud på medieaftalen

Medieprofessor Stig Hjarvard fra Københavns Universitet medgiver, at man kan ændre i medieforliget uden at bryde det, hvis forligskredsen omkring det – SF, Enhedslisten, Liberal Alliance, Konservative, DF, Venstre, Radikale Venstre og Socialdemokraterne – er enig.

»Men hvis man ikke kan få de eksisterende forligsparter med i en tillægsaftale, er det jo et reelt brud på medieaftalen«, siger medieprofessoren.

Socialdemokraternes kulturordfører, Mogens Jensen, kaldte i sidste uge Claus Hjort Frederiksens udfald mod DR for »et angreb på den danske velfærdsmodel« – et udsagn, der nu får Peter Skaarup til at kalde Mogens Jensen for »den hellige kos beskytter«. Socialdemokraterne vil imidlertid gerne diskutere DR – og der kan godt blive justeret undervejs i et medieforlag. Men ikke på baggrund af »et ideologisk angreb«, siger Mogens Jensen.

»Det er lidt forunderligt, at der knap er gået et år, efter at vi har indgået medieforlig, hvor alle var enige, og så kommer den bredside her. Sådan som alle de borgerlige retter skytset mod DR nu, kan jeg ikke se det som andet, end at man har besluttet sig for, at DR skal have med pisken«, siger Mogens Jensen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Tysk valg: Målinger og sæder

Annonce