Politikens Hus på Rådhuspladsen, København.
Foto: Mathias Christensen (arkiv)

Politikens Hus på Rådhuspladsen, København.

Medier

Hvordan får medierne flere minoritetskilder?

Undersøgelse viser, at medierne kun meget sjældent taler med etniske minoriteter. Forskere, medier og minoriteterne selv er uenige om løsningerne.

Medier
FOR ABONNENTER

Skal journalister have mere i løn, hvis de er gode til at ringe til etniske minoritetskilder ligesom i Sverige? Eller skal man lade tiden gøre arbejdet?

Der er flere bud, når man taler med medier, forskere og etniske minoriteter selv om, hvad man skal gøre for at få flere etniske minoriteter i nyhedsdækningen.

Som beskrevet i gårsdagens Politiken viser undersøgelsen ’Dem vi taler om – etniske minoriteter og køn i danske nyhedsmedier’, at danske nyhedsmedier kun meget sjældent taler med etniske minoritetskilder. Tallet er faktisk faldet, siden man undersøgte det samme for 5 år siden, og det på trods af at andelen af etniske minoritetsdanskere i befolkningen samtidig er vokset fra 10 til 12,3 procent, mens uddannelsesniveauet også er steget.

Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro erkender, at journalister skal blive bedre til at udvide deres kildenetværk. Men hun synes ikke, at medierne skal formulere en konkret politik for, hvor mange etniske minoriteter der skal indgå, for at der opnås større mangfoldighed.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce