Tegning: Anne-Marie Steen Petersen
Medier

»Jeg vil ikke puttes i nogen kasse«: Bjarne Corydon vil ikke svare på, om han stadig er socialdemokrat

Tidligere finansminister Bjarne Corydon har meldt sig ud af Socialdemokratiet for at blive ansvarshavende chefredaktør på en af de mest borgerlige aviser i Danmark. »Jeg har haft en rolle og været med i et fællesskab omkring det. Det er jeg glad for og stolt over. Nu har jeg en anden rolle, jeg udfylder en anden funktion«, siger han selv i dette interview.

Medier
FOR ABONNENTER

Som finansminister i Helle Thorning Schmidts regering fik Bjarne Corydon det – for en socialdemokrat – lidet flatterende tilnavn Blå Bjarne. Han blev skældt ud for at ville trække Socialdemokratiet i en mere borgerlig retning med sin snak om konkurrencestat, stram økonomisk politik og ikke mindst salget af det statslige energiselskab Dong.

Nu tager den tidligere sekretariatsleder hos Socialdemokratiet og senere topleder i partiet så et nyt skridt, som formentlig vil bekræfte alle hans kritikere i, at de havde fuldstændig ret.

Bjarne Corydon sætter sig 2. januar i chefstolen på et af de mest borgerlige medier i Danmark, Dagbladet Børsen. Her skal han være både administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør. En stilling, der har været ledig, siden Anders Krab-Johansen forlod den til fordel for stillingen som koncernchef i Berlingske Media.

Nu skal Bjarne Corydon skrive ledere i den avis, der på lederplads har kaldt ham »arrogant« og »løftebryder« som finansminister, har ment, at hans planer for velfærdsstaten var »dumpet«. Børsen er nok den avis, der mest indædt har kritiseret den regering, Bjarne Corydon var et endog meget magtfuldt medlem af.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce