Ifølge Britt Bager (V) skal DR undgå at gøre sig selv sårbar over for tvivl om politisk slagside.
Foto: Steen Brogaard

Ifølge Britt Bager (V) skal DR undgå at gøre sig selv sårbar over for tvivl om politisk slagside.

Medier

V roser DR for at aflyse julekalender: Det er godt, at der er en voksen til stede

Men det er et problem, hvis DR føler sig presset til at lade deres programaktivitet diktere af politiske hensyn, understreger medieordførere.

Medier
FOR ABONNENTER

Det vakte mildest talt undren, da DR forleden valgte at aflyse deres satiriske julekalender på P1 dagen inden premieren.

Kulturredaktør på DR Tine Smedegaard Andersen udtalte mandag, at aflysningen af ’Jul i republikken’ hang sammen med manglende kvalitet.

Ifølge instruktør Lotte Svendsen var det dog snarere en frygt for at fremstå for venstreorienteret, som var forklaringen. Passer det, er der opbakning at hente fra Venstres medieordfører, Britt Bager.

»DR skal have ros for, at der denne gang har været en voksen til stede, som har afværget en gentagelse af balladen om sidste afsnit af ’Historien om Danmark’ og ’1864’. Det er vigtigt for mig, at DR ikke gør sig selv sårbar, i forhold til en kritik af hvorvidt de nu også er politisk afbalancerede. Og det skal de jo være – det er derfor, de får 3,6 milliarder kroner om året«, siger hun, men understreger, at DR ikke må ligge under for politisk pres.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce