Dyrevenner beder modeugen bandlyse pels

Pelsforbud ved modeugen i Oslo skal kopieres i København, mener Anima.

Mode

Inspireret af den kommende modeuge i Oslo beder den danske dyrerettighedsforening Anima arrangørerne af den københavnske modeuge om at holde op med at vise pels på catwalken.

Oslo Fashion Week har som den første modeuge i verden truffet beslutning om at forbyde pels til sine shows. Beslutningen kommer efter afsløringer af mishandling af ræve og mink på pelsfarme i Norge.

LÆS ARTIKEL:

I Danmark, hvor modeugen officielt skydes i gang i eftermiddag, er Copenhagen Fashion Week jævnligt sponsoreret af Kopenhagen Fur, og det ser Anima gerne ændret på.

Opråb til pelsbranchen
Derfor retter foreningen i dag skriftlig henvendelse til den danske modeuges direktør, Eva Kruuse for at bede modeugen vise et engagement for dyr ved at følge Norges eksempel.

»Hvis man mener, at loven skal beskytte dyrene, så må det også være et ufravigeligt krav, at loven bliver holdt og det gør den generelt ikke. Vi opfordrer Copenhagen Fashion Week til at gøre holdning til handling og sørge for, at der ikke bliver solgt pels fra farme, hvor reglerne bliver brudt«, forklarer Animas kampagnekoordinator Thorbjørn Schiønning i en pressemeddelse.

Foreningen henviser til Plantedirektoratets kontroller fra 2010, som har vist, at ca. halvdelen af de danske pelsdyravlerne ikke holder loven.

Modedirektør: Underlig kreativ begrænsning
Umiddelbart efter beslutningen om at forbyde pels under Oslo Fashion Week, som finder sted 14. til 20. februar, udtalte Eva Kruse til DR Kultur:

»Jeg kan overhovedet ikke se pointen i at forbyde pels. Jeg synes, det virker som om, nordmændene er gået med på en opportunistiske bølge, hvor de tror, at der må være en masse forbrugere, der i disse år er optaget af sådan noget antipels. Men vi kan se, at markedet går opad, og at efterspørgslen fortsat er stigende. Jeg synes, det er en underlig kreativ begrænsning at give deres designere. Jeg synes, det må være op til den enkelte, hvilke materialer, man vil bruge«, sagde hun.

LÆS ARTIKEL:

Hun pegede dengang på, at hun mener det er vigtigere at sørge for, at de dyr, pelsene kommer fra, har haft ordentlige forhold, mens de var i live.

Anima: Vi vil gerne hjælpe

Pelsdyrenes forhold ligger også Anima på sinde, selv om Thorbjørn Schiønning helst ser, at pels forbydes helt. Han hæfter sig ved, at Eva Kruuse har en baggrund som kommunikationschef for de danske pelsdyravlere:

»Som tidligere ansat hos Kopenhagen Fur må Eva Kruse have kontakterne til at rydde op, og ellers vil vi gerne hjælpe hende. Selvom vi mener den bedste løsning er at droppe pels helt, som Oslos modeuge har gjort det, så glæder vi os til at høre, hvad Copenhagen Fashion Week konkret vil gøre for at reducere antallet af mishandlede dyr på catwalken«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce