Det er striber som disse på en Forever 21-sweater, som Gucci mener minder for meget om deres design.
Pr-foto: Forever 21

Det er striber som disse på en Forever 21-sweater, som Gucci mener minder for meget om deres design.

Mode

Gucci anklager den amerikanske fast fashion-kæde Forever 21 for at stjæle deres berømte striber

Kan man eje en stribe? Spørgsmålet er aktuelt i en sag, hvor Gucci anklager Forever 21 for at efterligne mærkets design og lægge sig så tæt op ad en kombination af farverne grøn og rød, at der er tale om plagiat.

Mode
FOR ABONNENTER

De fleste modemærker elsker billedstrømmen på Instagram, men der er én konto, hvor de helst ikke vil dukke op. Diet Prada har ellers 135.000 følgere, som må antages at interessere sig for mode. Der er bare den detalje, at Diet Prada indsamler og viser eksempler på, hvordan modens designere og producenter stjæler ideer fra hinanden.

Det er med andre ord en form for stilfuldt forbryderalbum, man ruller igennem, og der bliver skudt mod både store og små. Fra regulære kopiprodukter, der ligner noget fra et thailandsk marked, til de subtile former for plagiat, som nogle kalder for tyveri.

Det er formentlig kun en brøkdel af de mulige kopier, som Diet Prada påpeger, som ender i regulære retssager, men instagram-kontoen viser, at grænsen mellem inspiration og kopi er hårfin.

Øjeblikkets mest omtalte kopisag handler om denne flydende overgang. Italienske Gucci beskylder fast fashion-kæden Forever 21 for at sælge sko og jakker med striber, der lægger sig for tæt op ad modemærkets striber med farvekombinationer som grøn-rød-grøn.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce