Annonce
Annonce
Annonce
Musik

Seks gode, der spiller indieclassical

En lang række af store kunstnere blander for tiden rock og klassisk.

Gem til liste

Karen O
Ud over at være forsanger og komponist i new yorkergruppen Yeah Yeah Yeahs optræder Karen O i adskillige andre musikprojekter. Hun er solist, hun har samarbejdet med bl.a. The Flaming Lips, Swans og Santigold, og man kan også møde hende i forskellige sammenhænge, hvor indiemusikken og den klassiske musik udfordrer hinanden. Eksempelvis i hendes kompositioner til lydsporet til Spike Jonze-filmen 'Where The Wild Things Are'.

Jonny Greenwood

Briten Jonny Greenwood, der er mest kendt som guitarist, keyboardspiller og multiinstrumentalist i Radiohead, har markeret sig som komponist med klassisk inspirerede lydspor til film som 'There Will Be Blood', 'Norwegian Wood' og 'We Need To Talk About Kevin'. Hans værk 'Popcorn Superhet Receiver' bliver opført i København ved '60 Minutes of the Dessners'.. Oprindelig er det skrevet til BBC Concert Orchestra, som Greenwood er ekstern komponist for.

LÆS OGSÅMusikredaktørerne: Ny indieclassical-genre kan være med til at nedbryde fordomme

Sufjan Stevens

'Planetarium' er titlen på indieclassicalværket, som den alsidige komponist og instrumentalist Sufjan Stevens fra staten Michigan har skrevet og opført sammen med Bryce Dessner fra The National og den nutidige klassiske komponist Nico Muhly. Som solist er Sufjan Stevens kendt for at skabe ekstraordinær orkestral popmusik, hvorfor det egentlig ligger lige til højrebenet for ham at være en del af indieclassical-scenen.

Kronos Quartet
Den nu mere end 30 år gamle amerikanske strygerkvartet Kronos Quartet har igennem mange år samarbejdet med alternative rockmusikere og derigennem været med til at nedbryde grænserne inden for såvel klassisk som rytmisk musik. Inden for indieclassical er Kronos Quartet en væsentlig inspirationskilde, der stadig udfordrer genrer og spiller med mange forskellige kunstnere, herunder Bryce Dessner fra The National.

LÆS OGSÅTvillinger introducerer ny musikgenre i Koncerthuset

Efterklang

Det danske bands seneste album, 'Piramida', er stærkt inspireret af klassisk musik, og amerikanske medier har flere gange nævnt danskerne som et nordeuropæisk bud på et nyt indieclassicalnavn. Gruppen optrådte med Sjællands Symfoniorkester ved orkestrets første 60 minutes-arrangement tidligere i år og har desuden spillet sammen med et australsk symfoniorkester i Sydney.

Damon Albarn

Damon Albarn er ikke bange for at arbejde på tværs af de musikalske genrer. Han har spillet indie med Blur, symfonisk rock med The Good, The Bad and The Queen og tegneseriepop med Gorillaz. Sidste år sprang Albarn så ud som klassisk komponist med musikken til operaen 'Dr. Dee'.

PolitikenPlus
 • N. B. koncertkor og -orkester Også Christians Kirke slår i år dørene op for en opsætning af 'Messias'. Her er det dirigent og tidligere skuespiller, Niels Borksand, der svinger taktstokken.

  Pluspris 170 kr. Alm. pris 220 kr. Køb
 • Syngepigerne Oplev en forførende variete instrueret af den prisvindende teaterkoncertinstruktør Rolf Heim på Nørrebro Teater.

  Pluspris fra 150 kr. Alm. pris fra 295 kr. Køb
 • Juletræstog til Rosendal Besøg den hyggelige gård Rosendal i Nordsjælland og vend hjem med højt julehumør og selvfældet træ.

  Pluspris fra 168 kr. Alm. pris fra 168 kr. Køb
 • Forstå champagne og andre forførende bobler Oplev nogle af de vinområder der anses for at være de mest betydningsfulde i verden på nærmere hold.

  Pluspris 445 kr. Alm. pris 750 kr. Køb
 • Messias med Camerata Kammerkoret Camerata har med deres opsætning af 'Messias' i Holmens Kirke skabt en Københavnerfavorit, der plejer at få tilskuerne til at sidde tæt på kirkebænkene.

  Pluspris 190 kr. Alm. pris 220 kr. Køb