Annonce
Annonce
Musik

Country-outsider indrammer ensomheden på storslået femte album

Jason Isbell styrker sin status som en af de helt store amerikanske skæbnefortællere.

Anmeldelse

Jason Isbell: Something More Than Free
Politiken synes
Album. Southeastern Records

Mens den såkaldte bro-country sidste år fortsatte med at dominere de amerikanske hitlister med sange om kvinder, druk og pickup-trucks, var det outsideren Jason Isbell, der forvaltede den melankolske countrytradition for at afspejle livet i tilværelsens lurvede hjørner.

LÆS OGSÅVandkæmmet sydstatsmand gav publikum et chok

Og med sit femte soloalbum viser Alabama-sangeren, at 2013-gennembruddet, ’Southeastern’, ikke var tilfældigt, men starten på en storslået serie sangskrivning med poetisk dybde og slidstærke melodier.

Så enkelt kan ensomhed indrammes: »When I get home from work/ I’ll wrestle off my clothes/ and leave ’em right inside the front door/ cause nobody’s home to know«.

LÆS OGSÅChok over Bowies død: Please, lad det være en falsk besked

Djævlen bor i detaljen i Isbells arbejderklasse-country, hvor mænd sidder alene og bider i sofabordet. Én ser skæbnen som et minefelt, én vil lære at glemme, og én venter stædigt på, at tilværelsen løsner sit kvælertag. Og med en stemme, der drævende kan snige sig ind på dig og pludselig løfte sig op i det høje register med lysende soulstyrke, tænder Isbell lys i mørket. Han finder udgangen i de iltfattige rum.

Det får bro-country-gutterne også brug for en dag. Til den tid holder Isbell stadig.

Redaktionen anbefaler

Tønder Festival får besøg af en »countryvokal af en anden verden«

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce