Annonce
Annonce
Musik

Læserne sørger over Bowie: »Som 'Jareth' i 'Labyrinth' var han mit første crush som femårig«

Politiken.dk opfordrede læserne til at skrive, hvad popstjernen David Bowie har betydet til dem. Her er en række svar.

Antonius Manders:

»Bach - Beethoven - Beatles - Bowie. Ingen nulevende musiker er større end Bowie, hans musik har så mange elementer, så enestående, han var et forbillede for mig som musiker og sanger«.

Ulrich Kristensen:

»Bowie's cool fremtoning og det magiske lydspor, han lagde igennem mit 46-årige liv, vil altid stå klart i erindringen om manden, der solgte verden. Well played, Ziggy«.

Klaus Andersen:

»Først og fremmest som en af denne planets dygtigste musikere. Men også en yderst eksperimenterende musiker, der har været hele vejen rundt. Jeg vil huske ham som manden med de 1.000 ansigter, der aldrig stagnerede. Han har været på de vildeste rejser. Nu tager han den sidste. Tak for musikken«.

Naja Sofie Lyberth Karlsson:

»Som 'Jareth' i 'Labyrinth' var han mit første crush som femårig. Han har været bindeled mellem mig og flere af mine søskende. Hans musik var blandt det første, jeg hørte udover Disney, og den har glædet og trøstet mig flere gange, end jeg kan tælle. Han var mit største idol og magisk til det sidste«.

LÆS OGSÅ:Bowie-kendere: Det perfekte idol velsignede os med mystikken

Keld Holse:

»Den største mandlige sanger i rockhistorien! En af de største poeter, performere, musikere nogensinde er død. Hvilket tab«.

Mads Lundgaard:

»Det første klare minde, jeg har af Bowie, var, da jeg så 'Ashes to Ashes'-musikvideoen i fjernsynet som 10-årig i 1980, hvor den gjorde et kæmpe og varigt indtryk! Det er også en af hans allerbedste sange, og det var fra før, han blev 80'er-poppet, og det musikalsk gik ned ad bakke. Men med 'Blackstar' forlod han heldigvis denne verden med et ganske godt album«.

Tina Kyster:

»Mange musikminder - først og fremmest. En del af mit livs soundtrack, men jeg husker stadig meget meget levende, da jeg som stor pige så 'Merry Christmas Mr. Lawrence'. Så stærk!«.

En mand med mange ansigter

1 af 11. IKON. Den britiske multikunstner David Bowie er død af kræft. Han har haft en markant karriere som musiker, skuespiller og maler. Her giver han et nummer i Hartfort i USA i 1995. Foto: bob child

2 af 11. Sådan så David Bowie ud i 1973. Han skiftede ofte fremtoning - også musikalsk, hvor han gav den gas med karakterer som Ziggy Stardust eller astronauten Major Tom. Foto: xcj ad

3 af 11. I 1973 var det hans glamrocker-figur Ziggy Stardust, der var faldet ned på Jorden, han optrådte som. Foto: ap

4 af 11. I 1987 bragte Glass Spider Tour'en ham til Madison Square Garden i New York. Foto: ap

5 af 11. Hans optrædender var helstøbte. Her er et af de kostumer, han er gået på scenen i, udstillet på Victoria og Albert-museet i London i 2013.. Foto: jon furniss

6 af 11. David Bowie-udstillingen var en omfattende præsentation af hans mange ansigter. Foto: jacques brinon

7 af 11. Han skiftede karakter flere gange i løbet af sin mangeårige karriere. I 1983 var det en skarpt klædt David Bowie, der mødte pressen på Claridge Hotellet i London. Den Tynde Hvide Hertug var født. Foto: anonymous

8 af 11. David Bowie har været på toppen siden gennembruds-lp'en Space Oddity, der udkom i 1969. Her ses han ved en velgørenhedskoncert i 1985 sammen med Linda og Paul McCartney og Bob Geldorf. Foto: joe schaber

9 af 11. Bowie udforskede også andre dele af kunsten, blandt andet som skuespiller i film og på teaterscenerne. Her spiller han sammen med Patricia Elliott i 'Elefantmanden' på Broadway i New York. Foto: marty lederhandler

10 af 11. David Bowie var gift to gange, senest med Iman Mohamed Abdulmajid i 1992.

11 af 11. Her er han på scenen i Rexall Place i Edmonton i Canada i 2004. Nu er det slut: Den mangesidede kunstner er ikke mere. Foto: darryl dyck

Martin Kehlet:

»Ikke ret meget, men jeg ved, at han har været en stor inspiration for mange andre mennesker, og det skal han have respekt for. Han var en ener, der brød mure ned på mange områder«.

Nanja Pontoppidan:

»Vil mene, at bag hans væsen var der så langt mere end blot en popsang - men, hvil i fred med hvad han var, nu er han stjernestøv igen, og vi har alle fået lidt af det«.

Gitte Petersen:

»Fik ham under huden gennem skoleopgave i 1984, og han har siddet fast lige siden. Et fantastisk menneske og genial musiker«.

Torbjørn Krebs:

»Kunstneren der lavede musik efter egen smag og gav diverse 'strømninger' fingeren, hvilket ogse nyeste udgivelse lyser af. Et kæmpe tab ... bare så trist«.

Redaktionen anbefaler

Her er guiden til David Bowies musikalske univers

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce